Zobacz pełną wersję : Radiówka w Civic MB1 ? Możliwe ?
civicD16Y2
06-06-14, 17:53
Witam !
Mam pytanko, jako że zepsuł mi się pilot do otwierania samochodu, wpadłem na pomysł żeby zastąpić pilot i centralkę radiówką bo sami wiecie jak działa podczerwień :)
Teraz moje pytanie brzmi czy ktoś już coś takiego robił ? Jeśli tak proszę o pomoc :)
Pozdrawiam
Nie lepiej wydać kilka złotych na nową centralkę? To koszt 40zł.
civicD16Y2
09-06-14, 11:28
No wlaśnje lepiej :) ja bym wlaśnie chcial to zrobic :) czyli wystarczy kupic centralke z pilotem ? Mozesz podaj przyklad. Bo ja nie wiem gdsie szukac.
Jak jeszcze miałem VI gen to zamontowałem dokładnie taką centralkę: http://allegro.pl/sterownik-do-zamka-centralnego-bramy-bx30-na-pilot-i4284678589.html
Nie jestem pewien czy nie będziesz musiał w drzwiach kierowcy wmontować siłownik. Nie wiem jak jest w 5D ale u mnie był siłownik tylko u pasażera i podczas otwierania drzwi kluczykiem szedł impuls na siłownik u pasażera przez co musiałem dokupić siłownik i zamontować w drzwiach kierowcy. Zobacz jaką masz centralkę teraz i poszukaj na google schematu kabli, żeby odpowiednio podłączyć pod nową :)