pajac_am
06-06-14, 16:36
Hej.
Mam problem ze skorodowaną miską.
Już rok temu, przy wymianie oleju, mechanik zwrócił mi na to uwagę, ale stwierdziliśmy, że jeszcze objeździ.
Wczoraj podjechałem na warsztat i gdy zobaczyłem, jak ta micha wygląda, to stwierdziłem, że już czas najwyższy ją wymienić.
I tu zaczynają się schody...
Jeden mechanik zadzwonił gdzieś na jakąś hurtownię i mówi: Tak, miska będzie, wszystko spasi, założymy ją na silikonie :p
Drugi mechanik, bardziej zaufany (ogarnia głównie hondy) mówi: Muszę mieć twoją miskę w łapach bo podobno w katalogach zamienników jest tak namieszane jeżeli chodzi o mój model, że ciężko coś dobrać.
Inny sklep odsyła mnie do ASO.
A jak zadzwoniłem do inter cars'u to mówią mi, że do mojego modelu wyświetla im się tylko jedna miska i ona musi pasować.
Poradźcie bo już sam nie wiem.
Tzn. wiem. Najłatwiej byłoby mi to oddać do wyżej wymienionego "zaufanego" mechanika. Zapłacić i cieszyć się sprawnym autem, ale niestety on nie jest zbyt tani :(
Pomóżcie
Tak BTW.
Mam już olej MOTUL 6100 synergie+ 10W40.
W tej chwili jeżdżę na MOBILU 10W40.
Z racji zmęczonej miski trochę tego oleju mi wypociło i trza by trochę dolać.
Czy mogę tego MOTULA wlać bez problemu?
I ile wchodzi oleju do mojego silnika, żeby starczyło mi później na wymianę?
Z góry dzięki.
Mam problem ze skorodowaną miską.
Już rok temu, przy wymianie oleju, mechanik zwrócił mi na to uwagę, ale stwierdziliśmy, że jeszcze objeździ.
Wczoraj podjechałem na warsztat i gdy zobaczyłem, jak ta micha wygląda, to stwierdziłem, że już czas najwyższy ją wymienić.
I tu zaczynają się schody...
Jeden mechanik zadzwonił gdzieś na jakąś hurtownię i mówi: Tak, miska będzie, wszystko spasi, założymy ją na silikonie :p
Drugi mechanik, bardziej zaufany (ogarnia głównie hondy) mówi: Muszę mieć twoją miskę w łapach bo podobno w katalogach zamienników jest tak namieszane jeżeli chodzi o mój model, że ciężko coś dobrać.
Inny sklep odsyła mnie do ASO.
A jak zadzwoniłem do inter cars'u to mówią mi, że do mojego modelu wyświetla im się tylko jedna miska i ona musi pasować.
Poradźcie bo już sam nie wiem.
Tzn. wiem. Najłatwiej byłoby mi to oddać do wyżej wymienionego "zaufanego" mechanika. Zapłacić i cieszyć się sprawnym autem, ale niestety on nie jest zbyt tani :(
Pomóżcie
Tak BTW.
Mam już olej MOTUL 6100 synergie+ 10W40.
W tej chwili jeżdżę na MOBILU 10W40.
Z racji zmęczonej miski trochę tego oleju mi wypociło i trza by trochę dolać.
Czy mogę tego MOTULA wlać bez problemu?
I ile wchodzi oleju do mojego silnika, żeby starczyło mi później na wymianę?
Z góry dzięki.