Zobacz pełną wersję : obroty ida w gore...
Lescheck1202
29-05-08, 04:03
Witam mam taki problem... w chwili gdy odpalam auto wszystko jest ok ale po minucie obroty ide powoli w gore... najpeirw 1tys... pozniej 1.1... itd az dochodzi do 1.5tys czyli za duzo stanowczo! nie wiem w czym tkwi problem.. obroty nie faluja poprostu sie podnosza i nie sposob tego opanowac... wiadomo jak jade szybko i wrzuce luz to spadaja do niskich... ale przychamuje i znowu w gore... i taka zabawa malo sympatyczna bo radiem musze to zagluszac a nie mam pomyslu co to moze byc... krokowiec chyba nie bo by falowaly... moze cos ze ssaniem ale nie bardzo potrafie to pojac... Jakby jakas dobra dusza miala jakas sugestie to niech sie podzieli... z gory dziekuje za pomoc
zmniejsz obroty na gazniku
Regulacja gaznika załatwi sprawe
Lescheck1202
29-05-08, 10:11
Ale jak zmniejsze obroty to rpzy zimnym silniku bedzie gasl... a to szczerze dla mnie kiepski biznes...
Kolega mowi o regulacji obrotów na biegu jałowym. A ssanie to inna sprawa i inna srubka:) Jak nie masz pojecia na temat gazniku w d13b2 to sie za to nie bierz bo bedziesz zalowal
za gaznikiem pod puszka masz takie plastykowe pokretelko skrec je troche na cieplym silniku i ustaw sobie tak jak ma byc :) i musi byc dobrze
masz ja w gazie tak??? jesli tak tojedz zeby ci ustawili gaz a jak nie to silniczek krokowy jak mialem starom hanie w gazie to samo silniczek krokowy i po sprawie ale najpierw niech ci ustawia gazik
D13B2 nie lubi gazu i wiekszości przypadków są problemy z regulacją instalacji gazowej