Zobacz pełną wersję : głośniki z tyłu mb2
Witam,
zmieniłem u siebie ostatnio głośniki z przodu a nie chciałbym żeby stare leżały i pomyślałem ze dam je w miejsce przy półce z tyłu gdzie są otwory. Problem w tym, że nie bardzo wiem jak je tam dobrze zamontować:( Kiedyś czytałem, że ktoś robił coś takiego. Prosiłbym o jakąś podpowiedź:)
Zdjąć osłony i je wkręcić ? Przecież to nie jest skomplikowane i jeszcze mniej roboty jak z przednimi. Tak właśnie skończyły moje przednie głośniki
Tylko że głośniki te są większe niż otwory z tyłu. Rozstaw Srub jest inny. W głośniku jest na trzy a tam przy półce na cztery. Dałeś tam dystanse czy coś?
Podepnę się pod temat, Jakie głośniki dać na tył do sedana ES7. Fabryczne siedzą takie papierowe lekkie, które mam zamiar wymienić. Szukam informacji jakie tam dać głośniki, średniotonowe czy dwudrożne, trójdrożne??? Jaki typ głośnika tam powinien się znaleźć żeby ładnie zagrało.
Jak ma ładnie zagrać to żadne, tylne głośniki mogą wręcz pogorszyć dźwięk.
Hej. Spalił mi się oryginalny głośniczek 130mm w moim Civicu MB2.
Zamontował ktoś może w miejscu tylnych 130mm głośniczków jakieś większe np. 165mm? Jakie byście polecali?
Nie wsadzicie w tak mały otwór głośnika 160-165mm... Tylko 130mm. Ogranicza was dodatkowo maskownica.