PDA

Zobacz pełną wersję : owiewki heko itd.

Kiedroi
03-06-14, 23:48
Orientuje się ktoś czy owiewki szyb bocznych przednich pasują z jajka do coupety?
Nigdzie nie mogę znaleźć do mojej ej1.
Ewentualnie gdzie poza heko w Warszawie można je kupic? :)
Dzieki

novi
04-06-14, 14:16
Powinny pasować bo drzwi są takie same.

TomiNeo
04-06-14, 19:15
Pasują mam takie założone.

Kiedroi
04-06-14, 21:53
a gdzie je dostane oprócz sklepu heko?

sweet dreadi
05-06-14, 17:41
ja kupowałam na alledrogo i bez zastrzeżeń :)

novi
07-06-14, 10:03
To jak już mowa o tych owiewkach to jak się trzymają ? Nie zasłaniają lusterek ?

sweet dreadi
07-06-14, 12:02
Wiesz co, w moim wątku możesz zobaczyć jak to mniej więcej wygląda na jajku: http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?148811-EG4-D15B2-Z6-VTEC-stage-2-sweet-dreadi&p=1836086&viewfull=1#post1836086
Początkowo wydawało mi się, że "słupek" od prawej trochę zasłania mi lusterko, ale teraz w ogóle czegoś takiego nie zauważam, więc albo mi się wydawało :), albo się przyzwyczaiłam - nie mam żadnego dyskomfortu spowodowanego korzystaniem z owiewek. Trzymają się dobrze, najszybciej jechałam z zupełnie otwartymi szybami pewnie około 150-160/h (przy większych prędkościach to by już głowę urwało :P) i nie poluzowały się, nie wypadły (niektórzy mi pisali że heko ciągle spadają).
Montaż jest prosty i zajmuje dosłownie kilka minut, wsuwa się je w specjalne metalowe klipsy, a no uszczelek montuje taśmą dwustronną - jedyny minus jak dla mnie to to, że z czasem owiewki nieco się zsuwają w dół i taśma zaczyna być widoczna, a mi się nie chce ich zdejmować, kleić od nowa i zakładać :), więc mam w paru miejscach widoczne fragmenty taśmy (oczywiście można ją też po prostu zamalować markerem czy tam czymś). Z heko jeżdżę półtora roku, z czego pół przestały na dworzu na zimie - nic nie popękało, nie wyblakło itp. Jakość bardzo mnie zadowala.

novi
09-06-14, 12:15
Spoko, poczytam w temacie, dzięki :)