Zobacz pełną wersję : wahacz zapiera się o budę
Jak w temacie przy mega glebie przy dobiciu wahacz zapiera się o budę tylko problem jest taki ze łapie go bokami czy jest jakiś sposób na to czy tylko cięcie zwrotnicy ogarnie to czego bardzo nie chce robić.
Camellia Racing
02-06-14, 01:12
Potnij budę :D
Jak w temacie przy mega glebie przy dobiciu wahacz zapiera się o budę
Czyli masz odpowiedź: taka gleba nie nadaje się do jazdy :P Ewentualnie pozostaje Ci montaż jakichs customowych wahaczy.
Jest jeden czy dwa tematy gdzie użytkownicy wycięli kawałek budy przy mocowaniu amora...
auto do góry, albo krótsza zwrotnica
Nie ma opcji żeby auto poszło nawet centa bo zaraz kolo zaczyna wystawać jakieś 5 cm:-) wiec zostaje Mi chyba ciąć budę. Nie znacie kogoś na dolnymslasku kto zajmuje się jakimś modzeniem hhond?
Biedne eg6....
Może walczy o przyjecie do rasizmu? :D
Oddaj silnik jak chcesz taka pokrake zrobic:P
Haha przestańcie:-) lepiej niech ktoś powie albo jakaś fotę zapoda co to zrobic albo kto to zrobi w okolicach Wrocławia:-)
Oddaj silnik jak chcesz taka pokrake zrobic:P
x2 :D niepotrzebny taki mocny silnik, bo i tak szybko nie będzie mógł jechać ;)
W jednym temacie "stęsowców" byly nawet fotki cietego kielicha, tylko niepamietam u kogo to bylo.
Michalll_1991
02-06-14, 14:37
https://www.google.pl/search?q=extended+shock+towers+civiC&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=zG-MU_WeI4ey7AaKwYGYBg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=667#q=extended+shock+tower+civiC&tbm=isch
"extended shock tower" :)
Haha przestańcie:-) lepiej niech ktoś powie albo jakaś fotę zapoda co to zrobic albo kto to zrobi w okolicach Wrocławia:-)
U Mnie nie ma problemu z górą wahacza tak jak Michał wysłał tylko chodzi o boki przy tulejach:-) bo żeby to było takie proste to już dawno bym wyciął tak kielich:-)
W budzie ej jest całkiem inna konstrukcja kielicha a u Mnie jest inaczej:-)
Hmmm dziwne, u mnie na seryjnych wahaczach nic nie zaczepia. wtf ?
U Mnie seryjny wahacz tak stanął ze rozpie...... gumę od stworznia i stał tak ze miał zero pracy:-( nie wiem może mam jakąś inną budę niż wszyscy:-P
Michalll_1991
02-06-14, 17:48
no to cos masz Skrzati nie alo, szukaj problemu a nie chcesz ciąć bude w dziwnym miejscu :P nie slyszalem zeby ktos mial problem z tym miejscem
Przy glebie problem wystepuje tylko w miejscu sworznia gornego zapiera sie u gory o kielich razem z gornym wahaczem. Ja u mnie oddalem zwrotnice do skrocenia i tyle :) Ciecie budy tez nic prawie nie daje bo kumpel tak zrobil to moze da z 1cm... A to jest nic jezeli zawias ma nadal pracowac, dlatego moim zdaniem jedynym sensownym rozwiazaniem jest przyciac zwrotnice o +/- 5 centow i tyle :)
A kto Ci to robił R.... z raceism? Jeździsz tym autem czy służy tylko do zlotów?
Michalll_1991
02-06-14, 20:22
Jest ktoś w polandii kto robi to profesjonalnie? Zwyczajnie zespawac to każdy potrafi :P
A lepiej podnieść kielichy jest o tyle ze nie skracam zwrotnicy a co za tym idzie nie psuje cambera jaki daje właśnie takie położenie wahacza górnego :)
Wysłane z mojego LT30p przy użyciu Tapatalka
Jest ktoś kto robił to juz wiele razy i ludzie smigaja na tym. A sam ma 400hp i jezdzi na skroconej;) Nic to nie daje zrobie foto jak bede pod autem. Ale temat mozna zamknac;) Auto jest jakies 4cm od ziemi wiec wszystko jest jak byc powinno;) Uwierz ze zrobiłem juz wszystko przez 2 tygodnie kazde mody byly brane pod uwage i dalej nic;) Wiec tylko to zostaje;)
Mysle ze ja dam rade ogarnac bo sam smigam najnizszym cifem w pol :D
Camellia Racing
03-06-14, 10:01
Zwrotnice są z żeliwa, powodzenia w spawaniu. Zdaj relację później jak się wsiada do auta z ciętymi zwrotnicami i czy się za każdym razem zastanawiasz czy to pęknie podczas jazdy :D
podczas jazdy
jakiej jazdy? :P
Michalll_1991
03-06-14, 13:22
ztcw to staliwo
hehe no ladnie to wyglada, jak ktos przytnie sprezyne o dwa zwoje to wielka wrzawa ze sie zabije na zakrecie a tu prosze prawdziwe druciarstwo i bilet w jedna strone do szpitala
Autem i tak po prostej drodze nie idzie jechac szybciej niz 80 wiec jaka to jazda;) dokladnie zwrotnice to staliwo ;) nie ma innej opcji zeby to ogarnac.
http://civic4g.pl/phpBB3/viewtopic.php?p=355083#p355083
PIMPEK_EJ2
03-06-14, 23:27
Autem i tak po prostej drodze nie idzie jechac szybciej niz 80 wiec jaka to jazda
Wystarczająca żebyś zabił siebie albo *****ał kogoś..
Myślałeś kiedyś o tym? Skąd wiesz że ktoś to zespawa jak należy?
Sie pospawa EDBS i będzie pan zadowolony;)
Powiem ci tak ja oddawalem do Pirs Performance ogarneli mi moment. To nie jest tylko przeciete i pospawane to jest jeszcze wygrzewane... Pare osob na tym jezdzi np. Integra Czyzyka ? Podobno lata codziennie i na tor.. wiec ja nie widze przeciwskazan :)