Zobacz pełną wersję : Skoki obrotów
Witam.
Mam problem z Civiciem (D16Y7) podczas jazdy po rozgrzaniu się silnika obroty na luzie skaczą na 2,5-3 tyś i nie spadają. Dzieje się to najczęściej przy jezdzie po mieście po wyjechaniu na trasę po chwili jest już ok. Czytałem gdzieś, że może być to problem z krokowcem. Ale chciałem sie dowiedzieć czy coś jeszcze może powodować te skoki. Miał ktoś może taki problem?
Najprościej wykręcić i wyczyścić i sprawdzić samemu. Można też podmienić i sprawdzić na takim działającym.
Moze byc gdzies nieszczelnosc ukladu dolotowego, przejrzyj wszystkie przewody, moze uszczelka pod przepustnica przepuszcza? Moze TPS padl. Mozna pomierzyc multimetrem.
Wyjąłem krokowy był na nim spory nagar wyczyściłem ekstrakcyjną, ale obroty skaczą dalej
Przewody wyglądają na szczelne. Zmienie uszczelka a jak nic nie da zostaje wymiana silniczka.
Spokojnie jeszcze można spróbować samo diagnostykę uruchomić.
W instrukcji jest wzmianka o tym na forum też się znajdzie chodzi o kostkę w nogach pasażera.
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
A jest możliwe żeby ta kostka znajdowała się w innym miejscu niż w nogach pasażera?
W accordzie jest w bagazniku chyba. Ale civic ma w nogach pasazera. Wyjmij schowek i szukaj.
Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Szukałem rozebrałem plastiki i nic.
A skąd ta wiązka wychodzi wogóle?
w moim ej6 ta kostka jest pod bezpiecznikami wpięta w taką niebieską osłonkie