PDA

Zobacz pełną wersję : Co to za lampy przednie?

KromaR
30-05-14, 17:18
Witam! Mam nadzieję że wybrałem dobry dział :) Wie ktoś co to za lampy w moim EG3? Z początku myślałem że to ringi angel eye ale przyjzalem sie i wyglądają inaczej. Podobają mi sie one ale są troche wysluzone i chciałbym kupić takie same nowe bo wydaje mi sie że te z pakietu mugen nie będą do końca pasować do budy :) Dodam też że są to lampy soczewkowe na halogeny h1 i h3. Mam zwykle żarówki a niestety nie wiem też jak podłączyć prawidłowo ringi chociaż jakies kable od nich luzem zwisaja :)

Wysłane z mojego HTC Desire 300

http://img.tapatalk.com/d/14/05/30/jusydepy.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/05/30/pevevuzu.jpg

http://img.tapatalk.com/d/14/05/30/ujupumam.jpg

m1j4g1
30-05-14, 17:58
A parowały Ci w środku? jeśli nie to możliwe że wystarczy je spolerować i zabezpieczyć odpowiednim środkiem zamiast kupować nowy komplet.

KromaR
30-05-14, 18:00
Były zaparkowane ale prawa lampa jest dość mocno przytarta :/ widać to na 2 zdjęciu

m1j4g1
30-05-14, 18:21
Ja bym spróbował bo koszty nieduże, a może pomoże. Środka do zabezpieczania nie musisz od razu kupować, dopiero po polerowaniu jak się okaże że coś z tego będzie możesz kupić bo to chyba będzie największa inwestycja i zabezpieczyć żeby nie żółkły, a tak to tylko parę papierów wodnych i jakaś dobra pasta polerska która i tak pewnie Ci się kiedyś jeszcze przyda.

KromaR
30-05-14, 20:53
Okej dzięki za radę, będę próbował :) nie wiem za bardzo jak je otworzyć zeby od środka też je wyczyścić ale może akurat podałam ;) a wie ktos jak jak się podłącza i czy w ogóle jest możliwe zeby świeciły też ringi?

m1j4g1
30-05-14, 21:45
spróbuj podgrzać opalarką, tak przynajmniej otwiera się oryginalne lampy. Może uda się przy okazji skleić tak żeby więcej nie parowały

KromaR
30-05-14, 21:47
Oj bedzie ciężko z takim sprzętem u mnie

m1j4g1
30-05-14, 22:04
piekarnik ustawiony na 50-60 stopni podobno też zda egzamin. Z tego co czytałem na tym i innych forach to wystarczy 5 min potrzymać w nim lampe i podobno schodzi lepiej niż przy użyciu opalarki.

KromaR
30-05-14, 22:19
Jeszcze jedno pytanie, moze troszkę głupie ;) ile śrub trzyma lampy w civie ? Odkrecilem u siebie 3 ale lampa wciąż siedzi a nie chciałbym jej uszkodzić...

siara87
30-05-14, 22:32
lampy wyprodukowane w ju es ej, na allegro jest jedna sztuka chyba nawet prawa, powinny byc cztery sruby dwie na wierzchu jedna w tej dziurze w pasie przednim i jedna pod kierunkowskazam, zeby zdemontowac lampy musisz zdjac zderzak, inaczej nie wyjdzie

KromaR
30-05-14, 22:35
A mają te lampy jakas charakterystyczną nazwę czy oznaczenie aby łatwiej mozna je było znaleźć na przyszłość ? :)

siara87
30-05-14, 23:12
jak rozbierzesz to powinien gdzies byc jakis znak producenta,patrzylem teraz na aukcji jest ta prawa lampa ale wariat ceni za nią 300zl :p te twoje nie wygladaja tak zle, polerka powinna im pomóc

KromaR
30-05-14, 23:16
Okej wielkie dzięki za rady, będę działał w przyszłym tygodniu :)

sparco911
01-06-14, 14:15
Siema, mam te lampy tylko w wersji czarnej trzymają się tak jak pisze kolega siara87 2 od gory jedna w pasie przednim. Pod kierunkowskazem u mnie niema nic wchodzi na tak jak by 2 bolce i tyle co do ściągania zderzaka to na pewno jak go zdemontujesz to lampy wyjdą bezproblemowo natomiast ja wyciągałem je tyle razy już, że odkręcam tylko śruby zderzaka w błotnikach i po jednej z przodu, lekko odchylam i wychodzi trochę gimnastyki jest więc lepiej zderzak sciągnij;) Pozdrawiam