Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uszczelka kolektora 4-2-1

rbkt666
30-05-14, 16:19
Witam, mam problem... Mianowicie jestem już jakieś 2 miesiące po zrobieniu całości wydechu i mam problem z nieszczelnością. Mianowicie - łączenie kolektora pomiędzy "4" a "2". Dmucha sobie i pierdzi. Nie wiem dlaczego tak się stało, czy się coś obluzowało, czy co, ale pewne jest, że nowa uszczelka się przyda. Pytanie brzmi - gdzie mogę taką uszczelkę ogarnąć?

And84
30-05-14, 18:08
Jeśli masz ebayowy kolektor to często lubi wydmuchać tą właśnie uszczelkę jak kupisz taką samą to tez pewno wydmucha ja u siebie jeszcze w V gen to zrobiłem tak że rozwarstwiłem tą starą uszczelkę wziąłem jedną warstwę posmarowałem po obu str. pastą do tłumików skręciłem to na maxa na porządnych podkładkach sprężynujących u kolegi też tak zrobiliśmy problem nigdy już nie powrócił :D

Grzybohun94
01-06-14, 11:48
jeszcze jedna opcja - zaspawać to łączenie. Kolega Brylant1 robił u siebie tak i był megazadowolony. przy okazji możesz go troszke skrócic żeby nie haczył ;)

Rudy_
01-06-14, 12:20
Pytanie brzmi - gdzie mogę taką uszczelkę ogarnąć?
ja ostatni kupowałem od użytkownika Ryba88 (na różnych forach handluje właśnie tymi uszczelkami) a przy montażu posmarowałem pastą do tłumików i na razie (3 dni :D ) daje rade ;)