PDA

Zobacz pełną wersję : Wytarta kierownica

marioooo
30-05-14, 09:34
Na mojej kierownicy widać już przebieg....lat i kilometrów. Na górze po lewej stronie pojawił się mały pęcherz i delikatnie rozwarstwia/łuszczy się powłoka. Miałem plan obszycia kierownicy skórą (koszt ok 120 zł) ale zastanawiam się czy skoro zaczyna puchnąć to nie będą to wywalone pieniądze. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii??

iljash
30-05-14, 09:50
Mysle, ze najlepszej odpowiedzi udzieli Ci firma, ktora sie takim obszywaniem zajmuje :)

Masz jakies zdjecie ?

marioooo
30-05-14, 11:26
Firma obszywająca (na razie przez telefon) twierdzi, że to usuną. Ale wolę poznać opinie kogoś kto miał taki problem. Fotkę postaram się wrzucić później.

Javie
30-05-14, 15:38
Jak firma wie co robi, to raczej nie powinno być problemu. Dają gwarancję na usługę? Z ciekawości - ile masz tego przebiegu, że takie kwiatku wychodzą? Ja mam 140k i fajera idealna, ale też myślę nad obszyciem, to i lepiej wygląda, i lepiej leży w ręce, a seria cienka i śliska, w zimie to czasem ciężko kręcić.

iljash
30-05-14, 17:43
wiesz zalezy jaka masz kiere w eu7, w sportach jesty niby skorzana ale po 100 tys czy 150 tys sie juz przeciera np . Jak masz zwykla kierownice ( jak np moja mam miala w autobusie przedliftowym ) to tez tam sie nic nie dzieje

jendrasso
31-05-14, 22:50
Ja mam ponad 150 tys i obszyłem ostatnio w mojej eu7, koleś nawet zrobił mi wstawki na bokach tam gdzie jest ta kratkowana struktura, wyszło idealnie, zapłaciłem 80zł, jakość idealna. zrobiłem już kilka tys i wszystko idealnie przylega a przed robotą miałem pęcherze i wytarcia, także jak firma zapewnia że będzie ok to bym zaufał.
Pozdro

marioooo
01-06-14, 11:15
Mam 245kkm i specjalnie nie "trę" kierownicy. To rozwarstwienie i guz znajduje się tak na godzinie 11 - czyli w miejscu gdzie praktycznie nie dotykasz kierownicy.

bamse
03-06-14, 08:47
Robiłem u siebie, usuną wszystko, i kierownica będzie jak nowa. Poproś by pokazali Ci kierownicę, innego klienta już obszytą, ocenisz wówczas czy jakość Ci odpowiada.

Pozdro

Javie
04-06-14, 18:25
wiesz zalezy jaka masz kiere w eu7, w sportach jesty niby skorzana ale po 100 tys czy 150 tys sie juz przeciera np . Jak masz zwykla kierownice ( jak np moja mam miala w autobusie przedliftowym ) to tez tam sie nic nie dzieje
No ja mam przedlifta, więc kiera plastik-fantastik. Myślałem o kierownicy ze Sporta, ale raz, że to 5 stów kosztuje, a dwa, jak mówisz, że o 100k potrafi sie wytrzeć... To chyba jest ekoskóra, co?

iljash
04-06-14, 21:18
Nie wiem co to jest - nie znam sie na tym :) Wiem, ze mozesz miec 150 tys na budziku i bedzie ok, a mozesz miec 150 tys i powycierana.Wiadomo, zalezy to od naprawde bardzo wielu czynnikow. No i tutaj roznie , albo zacznie zlazic / luszczyc sie , sama farba ze skory, albo zacznie sie na niciach przecierac w charakterystycznym miejscu jakby na godzinie 10/11 . Ogolnie wizualnie wyglada bardzo dobrze, ale coz zrobic, kierownice w takich accordach podonmo sa o wiele wiele bardziej wytrzymale. Obszycie za te jakies okolo 150 zl zalatwia sprawe na dlugi czas. Wiec rozwaz kupno kierownicy w smiesznej kasie np w marnym stanie i obszyj ja we wlasnym zakresie- moze to byc nie glupia opcja.

Moja w najblizszym czasie bede traktowal profesjonalnym zestawem colourlocka do odswiezenia/odnawiania skóry, to tez moze byc nie glupi pomysl jak ktos ma kierownice i skore jako material w dobrym stanie, a przetarl sie tylko lakier. Mowa o czyms takim

http://sklep.colourlock.pl/renowacja-skory/zestaw-tonujacy-50ml.html

genior
04-06-14, 21:59
jak już masz tak robić to przynajmniej nie przepłacaj :)

http://allegro.pl/show_item.php?item=4246680382

iljash
05-06-14, 12:08
Sprawdzalem alledrogo i wiem ze sa farbki po 7 zl + wysylka albo i taniej, ale nie ufam im do konca. Colourlock ma niesamowicie dobre produkty, fakt faktem , ze kosztuja mniejsza lub wieksza ilosc siana, ale jakos mam do nich wieksze zaufanie niz do 1 skladnikowych produktow z allegro. Chce to zrobic raz a porzadnie i zapomniec na stale o sprawie, nie myslac, kiedy mi to zacznie znowu sie łuszczyc. Ten zestaw z colourlocka mam plan zuzyc w 50% i reszte poprostu oddac komus z podobnym problemem, wtedy koszta wychodza jeszcze nizsze, a wrecz smiesznie niskie :)