Zobacz pełną wersję : Wytarta kierownica
Na mojej kierownicy widać już przebieg....lat i kilometrów. Na górze po lewej stronie pojawił się mały pęcherz i delikatnie rozwarstwia/łuszczy się powłoka. Miałem plan obszycia kierownicy skórą (koszt ok 120 zł) ale zastanawiam się czy skoro zaczyna puchnąć to nie będą to wywalone pieniądze. Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii??
Mysle, ze najlepszej odpowiedzi udzieli Ci firma, ktora sie takim obszywaniem zajmuje :)
Masz jakies zdjecie ?
Firma obszywająca (na razie przez telefon) twierdzi, że to usuną. Ale wolę poznać opinie kogoś kto miał taki problem. Fotkę postaram się wrzucić później.
Jak firma wie co robi, to raczej nie powinno być problemu. Dają gwarancję na usługę? Z ciekawości - ile masz tego przebiegu, że takie kwiatku wychodzą? Ja mam 140k i fajera idealna, ale też myślę nad obszyciem, to i lepiej wygląda, i lepiej leży w ręce, a seria cienka i śliska, w zimie to czasem ciężko kręcić.
wiesz zalezy jaka masz kiere w eu7, w sportach jesty niby skorzana ale po 100 tys czy 150 tys sie juz przeciera np . Jak masz zwykla kierownice ( jak np moja mam miala w autobusie przedliftowym ) to tez tam sie nic nie dzieje
Ja mam ponad 150 tys i obszyłem ostatnio w mojej eu7, koleś nawet zrobił mi wstawki na bokach tam gdzie jest ta kratkowana struktura, wyszło idealnie, zapłaciłem 80zł, jakość idealna. zrobiłem już kilka tys i wszystko idealnie przylega a przed robotą miałem pęcherze i wytarcia, także jak firma zapewnia że będzie ok to bym zaufał.
Pozdro
Mam 245kkm i specjalnie nie "trę" kierownicy. To rozwarstwienie i guz znajduje się tak na godzinie 11 - czyli w miejscu gdzie praktycznie nie dotykasz kierownicy.
Robiłem u siebie, usuną wszystko, i kierownica będzie jak nowa. Poproś by pokazali Ci kierownicę, innego klienta już obszytą, ocenisz wówczas czy jakość Ci odpowiada.
Pozdro
wiesz zalezy jaka masz kiere w eu7, w sportach jesty niby skorzana ale po 100 tys czy 150 tys sie juz przeciera np . Jak masz zwykla kierownice ( jak np moja mam miala w autobusie przedliftowym ) to tez tam sie nic nie dzieje
No ja mam przedlifta, więc kiera plastik-fantastik. Myślałem o kierownicy ze Sporta, ale raz, że to 5 stów kosztuje, a dwa, jak mówisz, że o 100k potrafi sie wytrzeć... To chyba jest ekoskóra, co?
Nie wiem co to jest - nie znam sie na tym :) Wiem, ze mozesz miec 150 tys na budziku i bedzie ok, a mozesz miec 150 tys i powycierana.Wiadomo, zalezy to od naprawde bardzo wielu czynnikow. No i tutaj roznie , albo zacznie zlazic / luszczyc sie , sama farba ze skory, albo zacznie sie na niciach przecierac w charakterystycznym miejscu jakby na godzinie 10/11 . Ogolnie wizualnie wyglada bardzo dobrze, ale coz zrobic, kierownice w takich accordach podonmo sa o wiele wiele bardziej wytrzymale. Obszycie za te jakies okolo 150 zl zalatwia sprawe na dlugi czas. Wiec rozwaz kupno kierownicy w smiesznej kasie np w marnym stanie i obszyj ja we wlasnym zakresie- moze to byc nie glupia opcja.
Moja w najblizszym czasie bede traktowal profesjonalnym zestawem colourlocka do odswiezenia/odnawiania skóry, to tez moze byc nie glupi pomysl jak ktos ma kierownice i skore jako material w dobrym stanie, a przetarl sie tylko lakier. Mowa o czyms takim
http://sklep.colourlock.pl/renowacja-skory/zestaw-tonujacy-50ml.html
jak już masz tak robić to przynajmniej nie przepłacaj :)
http://allegro.pl/show_item.php?item=4246680382
Sprawdzalem alledrogo i wiem ze sa farbki po 7 zl + wysylka albo i taniej, ale nie ufam im do konca. Colourlock ma niesamowicie dobre produkty, fakt faktem , ze kosztuja mniejsza lub wieksza ilosc siana, ale jakos mam do nich wieksze zaufanie niz do 1 skladnikowych produktow z allegro. Chce to zrobic raz a porzadnie i zapomniec na stale o sprawie, nie myslac, kiedy mi to zacznie znowu sie łuszczyc. Ten zestaw z colourlocka mam plan zuzyc w 50% i reszte poprostu oddac komus z podobnym problemem, wtedy koszta wychodza jeszcze nizsze, a wrecz smiesznie niskie :)