Zobacz pełną wersję : Amortyzatory
Gdzie mozna kupic w rozsądnej cenie amortyzatory przednie do civica 2006r. W serwisie powiedzieli mi 600 pln /sztukę.
Mi znajomy załatwiał po 280 zł/szt SACHSA
Mi znajomy załatwiał po 280 zł/szt SACHSA
No to to jest bardzo dobra cena jak na amory przednie.
W Intercarsie są przednie SACHS albo KAYABA, w cenie około 450 pln/szt.
no akurat Inter do tanich nie należy .Jak idąc do zwyłkego sklepu moto dostaję po ok 350 za sztuke.W internetowych sklepach widziałem po ok 320 zl.
pzdr
tu masz komplecik przod,tył,osłony Kayaba link (http://allegro.pl/kpl-amortyzatory-przod-tyl-kayaba-civic-viii-odb-i4274655837.html) za 900
w związku ,ze jeden zaczął sie pocić zafundowałem kpl KAYABA na przód :)Zaczął sie pocić po 132 tys.Po zdemontowaniu stwierdziłem ,ze Sachs ,ktory robi na pierwszy montaż to jakaś porażka...Na obu były wżery .Mechanik ,ktory mi to robił i pracuje w Hondzie nie był zdziwiony.Powiedział ,ze na tą chwile poleca tylko KYB.
pzdr
132tys i z 7-8 lat to co tu wymagac,wysluzyly sie
w związku ,ze jeden zaczął sie pocić zafundowałem kpl KAYABA na przód :)Zaczął sie pocić po 132 tys.Po zdemontowaniu stwierdziłem ,ze Sachs ,ktory robi na pierwszy montaż to jakaś porażka...Na obu były wżery .Mechanik ,ktory mi to robił i pracuje w Hondzie nie był zdziwiony.Powiedział ,ze na tą chwile poleca tylko KYB.
pzdr
zgadzam sie, sachsy nie powalaja trwaloscia, mi jeden przedni padl zupełnie (wylal) po 150kkm lub 5 latach jak kto woli.
w poprzednich samochodach wymienialem amortyzatory przy ok. 200kkm i nie były wylane, tylko dlatego, ze na przeglądzie ich skuteczność spadła do ok 30%..
z reszta tylne wymieniali masowo na gwarancji, bo stukaly, wiec tez do amortyzatorow sachsa jakos zaufania nie mam..
tylne wymieniali masowo na gwarancji, bo stukaly, wiec tez do amortyzatorow sachsa jakos zaufania nie mam
... wymieniali bo wadliwe było górne mocowanie ( to ono stukało ) a same amortyzatory był dobre...
kolego nie o mocowanie chodzi ale o fatalną jakość trzonu tłoka.(chromowana gładz)Robia się zadziory ,ktore "kaleczą" uszczelnienia i zaczynają sie pocić..Sama sprawnośc byla ok 68% takze ok.Jednak przy olaniu sprawy amor moze puscic calkiem i laweta.Dlatego wymiana kpl.Lewy jeszcze się nie pocił ale takze byly juz uszkodzone trzonki takze była to kwestia czasu jak zdechnie.Auto robi mi mechanik pracujący w serwisie Honda.I mieli mase tego rodzaju baboli.Przez kilka lat pracy troche sie naoglądał i nawymieniał:)