Zobacz pełną wersję : Żarówki !
Przyszła pora na wymianę żarówek ! tym razem nie mam zamiaru kupić zwykłych H4 i w5w ( przejadły mi się :cool: ) tylko takie ,które świecą na niebiesko ala xenon lub na biało tylko jakie ? wiele jest żarówek i nie wszystkie są (dobre) , które według was są godne polecenia ?
Miałem philips blue vision ( po półtora roku jakieś 30 tys się przepaliła jedna z mojej winy) było okej no ale szału nie zrobiły. Teraz chcę kupić osram night breaker ponoć świecą o wiele jaśniej. Tylko drogie s****ysyny są 70 zł za żarówki to już trochę przesada...
Philips night guide albo osram night breaker. Emitują wiecej swiatla ale krotko zywotne. Roznica diametralna w porownaniu do zwyklych( zasieg, barwa sa chlodnej barwy) Philips robi wersje specjalnie pod soczewke tez.
Daj spokój z niebieskimi bo to agro tuning na maksa. Chodzi o twoje bezpieczenstwo a nie efekt.
jakie koszta takich żarówek ?
Osramy w media markcie dostaniesz za ok 100zl. Daj fajne swatlo jak na dzisiejsze czasy przystaje. Znaki, oczy zwierzakiw, kamizelki odblaskowe z 400m widac. Wiesz ze mialem obydwu producentów i nie pamietam, bo ktores podpadly mi zywotniscia.
kurde drogo ,kupił bym je ale 100 zł dawać na żarówki to nie na moją kieszeń puki co :(
coś o wiele tańszego do 30 zł powiedzmy
Kup porzadne markowe zarowki. Np. Bosch w realu cos kolo tej ceny. Jedz wyregulować swiatla. W jula markecie jest dobry kit do odnowy reflektorow i jak bedziesz mial możliwość to tez zastosuj. Czysc reflektory regularnie. W zime nie siedz innym na dupie. Ja w zime mam w aucie w takim zraczaszu co sie pompuje plyn do spryskiwaczy i co jakis czas staje przemyc np. podczas papierosa. Brudny reflektor zatrzymuje prawie 50% światła.
Pytanie brakuje ci swiatla czy po prostu chcesz cos zmienić?
Mam takie bosche w swoje 306 td landarze i sa mega zywone
Wiesz poszukaj na allegro. Moze cos w okazyjnej cenie znajdziesz. Najwyzej sie troche wstrzymaj.
tungsram maxlight. Swietne i w przystepnej cenie zarowki, tylko nie liczylbym na jakis ksenon look, moze beda delikatnie bielsze niz zwykle "zolte" zarowki, ale to na tyle
Grzybohun94
29-05-14, 07:20
Tungsramy +120% mam i bardzo sobie chwalę. 30 pln mogę wydaź raz na... Rok? Na żarowki ktore powodują że widze gdzie jadę ;)
Osram NB PLUS <- te z plusem są poprawione i nie tracą sie tak szybko.
A tak na poważnie to nie uważacie ze to nie jest odpowiedni dział na rozmowę o zarowkach?
Trzeba bylo by przenieść do elektryki to fakt.
Pytanie brakuje ci swiatla czy po prostu chcesz cos zmienić?
Chce zmienić na inne lepsze , ładniej świecące mam puki co mam Bosch http://media2mi.pl/p/2/486/140/photo-a2d3b947-3c5c-46d9-9045-564030a3cb54-for_zoom.jpg i nie są one złe , ale też nie świecą rewelacyjnie .
Temat do zamknięcia :)
A tak na poważnie to nie uważacie ze to nie jest odpowiedni dział na rozmowę o zarowkach?
Przecież to swap :cool:
Kiedyś tez szukalem dobrych żarówek to night brakery byly ok.
PIMPEK_EJ2
29-05-14, 23:29
Ja prosze moda o przeniesienie do odpowiedniego działu!!
Miałem blue vision i byłem zadowolony, night braker świeciły dużo krócej:/
Jak lampy mają zużyte obdłyśniki to żadna żarówka nie pomoże!
arecki18is
02-06-14, 15:57
Ja mam pół roku h4 osram night racer w makro 56zł i jestem zadowolony.
Tak na marginesie dziś miałem okazje kupić żaróweczki w5w ala xenon za AŻ 15 zł oczywiście ich nie kupiłem xd
Dziś zakupiłem sb. takie oto żaróweczki w5w w celu ich przetestowania http://iv.pl/images/95458191327058799754.jpg , koleś w sklepie gdzie je kupowałem dałem (10 zł ) powiedział że będą one świecić jak xenony , mówił że ma takie same u sb w aucie ! :D jednak po zamontowaniu ich u sb. trochę się zdziwiłem ;d
Dla porównania po lewej zwykła w5w , a po prawej ,, xenon '' philips
http://iv.pl/images/96330626785621303916.jpg
Bo te diodowe postoje tak mają, po kilku dniach będą tak samo świeciły.
Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalk 4