Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cieknący dach

marek9898
27-05-14, 08:21
Cześć,
Mam następujący problem. Cieknie mi woda do auta w miejscu połączenia dachu ze słupkiem. Mam wrażenie, że jest jakaś dziura pod czarnym, gumowym paskiem na dachu tuż przy szybie, tym bardziej, że miałem kiedyś po tej stronie naciągany dach po zderzeniu z sarną. Nigdy nie majstrowałem nic przy dachu i nie wiem jak się zabrać do tematu żeby nie bulić jakimś fachowcom, a samemu nic nie uszkodzić. Doraźnie zaklejenie taśmą niewiele daje, bo jak wiadomo woda wejdzie wszędzie. Może zdjąć gumę, wysuszyć i napchać silikonu?
Pozdrawiam,
Marek.

MikeFoto
27-05-14, 09:40
Znając to nadwozie, najprawdopodobniej korozja koło szyby czołowej i tu szukałbym przyczyny.

marek9898
27-05-14, 09:51
Znając to nadwozie, najprawdopodobniej korozja koło szyby czołowej i tu szukałbym przyczyny.

A jak to byłoby to, to co dalej z tym robić?

Endrju1
27-05-14, 09:58
Trzeba by było zobaczyć, jeśli powierzchowna i da się bez demontażu szyby, to ok, gorzej jeśli rdza jest głęboko, wtedy wycinka szyby, usunięcie korozji, zabezpieczenie i wklejenie szyby z powrotem.
W każdym razie warto się wym zająć, gdyż jeśli to korozja i posunie się dalej, może pęknąć szyba.

marek9898
27-05-14, 11:58
Byłem u szklarza - mała szpara w blasze w okolicy łączenia dachu ze słupkiem. Oczyścił, wpuścił kleju i zobaczymy.

Dzięki.

apw911
27-05-14, 14:34
To może takie lamerskie pytanie ale Jak zdjąć ten czarny pasek z dachu?

makaveliooo
27-05-14, 20:07
Też się chetnie dowiem, bo muszę zobaczyć co tam się dzieje z prawej strony bo też co nieco mi kapnie i przypuszczam, że to właśnie stamtąd

adamos86
27-05-14, 21:40
To może takie lamerskie pytanie ale Jak zdjąć ten czarny pasek z dachu?

Ja ruwniez chcialbym wiedziec jak

pezeet
31-05-14, 22:00
może coś Ci to pomoże ja miałem podobny problem w aerodeck i pomogło uszczelnienie klejem do szyb, a w aerodeck po odkręceniu relingów wypychało się te paski trochę w tył