Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prawidłowy montaż dokładek nie ORI!!!

Maximus1919
24-05-14, 22:53
Witam :)
Mam mały problem z dokładkami do mojej EJ9-ki polift...
Kupiłem dokładki z PU na przód i tył od Type R-a ale jako że są nie orginalne to nie mają żadnych zaczepów, a do montażu dostałem aż po 4 wkręty... :/
I teraz pytanie do was, jak wy montowaliście swoje dokładki?? Bo tak jak z tylną nie ma większych problemów bo można ją wkleić na klej do szyb (wiadomo że tak często jeśli w ogóle nie dotyka się nią o nic :) ) Tak przednia na pewno nie raz gdzieś drapnie... Jakie macie patenty na przednią??

sssikor
24-05-14, 23:09
Ja przy swojej glebie mam zlapane na dwa wkrety tylko. Jeden na kazda strone przy nadkolu. Dzieki temu dokladka moze sie delikatnie ruszac i nie pekac ;)

York22
24-05-14, 23:11
prawidłowo to są takie blaszki montażowe (nr 28 na poniższym schemacie). Można je łatwo zrobić.
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=12328,12329&nplgrp=5&cmodnamepc=CIVIC&xcardr=3&dmodyr=1999&carea=KE&ctrsmtyp=5MT&xgrade=1.6VTI&nplblk=B__4600

Liero
24-05-14, 23:48
Ja przy swojej glebie mam zlapane na dwa wkrety tylko. Jeden na kazda strone przy nadkolu. Dzieki temu dokladka moze sie delikatnie ruszac i nie pekac ;)

Niby fajnie,ale do czasu jak ktos to zczai,i kiedys spojzysz i dokladka z auta zniknie bo ktos ja buchnie..tak jak jakis czas temu koledze z forum odkleili/urwali lotke z klapy HB..dodatkowo lepiej dokladke dokrecic na dwa wkrety od dolu zderzaka.

Maximus1919
25-05-14, 08:56
A te blaszki w którym miejscu sie pozniej montuje? :) Bo nie ukrywam ze chcialbym zeby ta dokladka byla ruchoma, ale niestety na niej nie ma nawet zadnych miejsc do montarzu... :\

York22
25-05-14, 18:29
w zderzaku są miejsca, takie wycięcia, co do dokładki to też mam kupioną TypeR z PU i właśnie patrzyłem i nie ma ona żadnych miejsc. Więc ja będę kombinował w ten sposób, że przyłożę na zderzak ze zrobionymi i zamontowanymi blaszkami i poprostu od spodu przez dokładkę jakieś wkręty, albo śrubki wkręcę. Taki mam plan :)

siara87
26-05-14, 01:20
ja mialem dokladke typer pu zamocowana na 4 wkręty, 2 przy nadkolach i 2 przy srodkowej kratce i byla lipa, dokladka za bardzo pracowala na rogach zderzaka, rysowala lakier i pekla z obu stron przy wkretach od nadkoli, teraz na próbe zrobilem ja na stale po calosci klejem do szyb

LeNuś
29-05-14, 18:04
Podpinając się pod temat dokładek, również jestem ciekaw czy jest możliwość przyczepienia takowej bez klejenia?

kamil1988
29-05-14, 18:40
ja mam swoja przykrecona po obu koncach zderzaka na 2 wkretach,i jest ok nic sie nie dzieje, raz brat podjechal ppod kraweznik to dokladka sie schowala pod zderzak i nic sie nie stalo. dokladka z pu

CeeJay
29-05-14, 21:28
Ja mam swojego mugena zamocowanego na 2 wkręty z każdej strony i do tego na całej długości wlotu powietrza w zderzaku taśma dwustronna.