Zobacz pełną wersję : Prawidłowy montaż dokładek nie ORI!!!
Maximus1919
24-05-14, 22:53
Witam :)
Mam mały problem z dokładkami do mojej EJ9-ki polift...
Kupiłem dokładki z PU na przód i tył od Type R-a ale jako że są nie orginalne to nie mają żadnych zaczepów, a do montażu dostałem aż po 4 wkręty... :/
I teraz pytanie do was, jak wy montowaliście swoje dokładki?? Bo tak jak z tylną nie ma większych problemów bo można ją wkleić na klej do szyb (wiadomo że tak często jeśli w ogóle nie dotyka się nią o nic :) ) Tak przednia na pewno nie raz gdzieś drapnie... Jakie macie patenty na przednią??
Ja przy swojej glebie mam zlapane na dwa wkrety tylko. Jeden na kazda strone przy nadkolu. Dzieki temu dokladka moze sie delikatnie ruszac i nie pekac ;)
prawidłowo to są takie blaszki montażowe (nr 28 na poniższym schemacie). Można je łatwo zrobić.
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=12328,12329&nplgrp=5&cmodnamepc=CIVIC&xcardr=3&dmodyr=1999&carea=KE&ctrsmtyp=5MT&xgrade=1.6VTI&nplblk=B__4600
Ja przy swojej glebie mam zlapane na dwa wkrety tylko. Jeden na kazda strone przy nadkolu. Dzieki temu dokladka moze sie delikatnie ruszac i nie pekac ;)
Niby fajnie,ale do czasu jak ktos to zczai,i kiedys spojzysz i dokladka z auta zniknie bo ktos ja buchnie..tak jak jakis czas temu koledze z forum odkleili/urwali lotke z klapy HB..dodatkowo lepiej dokladke dokrecic na dwa wkrety od dolu zderzaka.
Maximus1919
25-05-14, 08:56
A te blaszki w którym miejscu sie pozniej montuje? :) Bo nie ukrywam ze chcialbym zeby ta dokladka byla ruchoma, ale niestety na niej nie ma nawet zadnych miejsc do montarzu... :\
w zderzaku są miejsca, takie wycięcia, co do dokładki to też mam kupioną TypeR z PU i właśnie patrzyłem i nie ma ona żadnych miejsc. Więc ja będę kombinował w ten sposób, że przyłożę na zderzak ze zrobionymi i zamontowanymi blaszkami i poprostu od spodu przez dokładkę jakieś wkręty, albo śrubki wkręcę. Taki mam plan :)
ja mialem dokladke typer pu zamocowana na 4 wkręty, 2 przy nadkolach i 2 przy srodkowej kratce i byla lipa, dokladka za bardzo pracowala na rogach zderzaka, rysowala lakier i pekla z obu stron przy wkretach od nadkoli, teraz na próbe zrobilem ja na stale po calosci klejem do szyb
Podpinając się pod temat dokładek, również jestem ciekaw czy jest możliwość przyczepienia takowej bez klejenia?
ja mam swoja przykrecona po obu koncach zderzaka na 2 wkretach,i jest ok nic sie nie dzieje, raz brat podjechal ppod kraweznik to dokladka sie schowala pod zderzak i nic sie nie stalo. dokladka z pu
Ja mam swojego mugena zamocowanego na 2 wkręty z każdej strony i do tego na całej długości wlotu powietrza w zderzaku taśma dwustronna.