Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : dziwny dzwiek przy wspomaganiu.

zieciu
26-05-08, 20:12
Siema,

Ostatnio odpalam samochod proboje wykrecic z parkingu w tyl a tu brak wspomagania, kierownica chodzila bardzo ciezko i z przerwami jak by zacinala i strasznie "gwizdala" przy ostro przekreconej kierownicy w lewo badz w prawo. Ten dzwiek jest bardzo glosny jak by ptak swiergotal w kolach :), diagnoza pasek byl luzny napialem i wszyzstko jest ok. dzis powrocil ten dziwny dzwiek po odpalniu silnika tylko w momencie ostrego wychylenia kierownicy w lewo badz prawo. Wspomaganie chodzi ok tylko ten dziwny dzwiek. Mial moze ktos podobny przypadek i czym moze byc spowodawany ten dzwiek?

pzdr

Bob
26-05-08, 20:27
Ja miałem dźwięk gruchotania-gwizdania (takie dość przeraźliwe) jak mi się wspoma kończyła...

djibiza
26-05-08, 20:44
Sprawdź czy masz płyn w układzie wspomagania. U mnie też tak było, a w zbiorniczku zero płynu. Okazało się, że maglownica ciekła i cały płyn "uciekł"...

zieciu
26-05-08, 21:10
u mnie plynu ok, pomiedzy min max, jutro go wymienie bo mam oryginal hondy a tamten to nie wiem co za bida.

djibiza
26-05-08, 21:25
Sprawdź jeszcze raz naciąg paska. Niech ktoś pokręci kierownicą a Ty sprawdź skąd się wydobywa ten dźwięk. Być może pompa siada.

Bob
26-05-08, 22:57
Ja Ci radze sprawdź skąd wydobywa się dźwięk, bo w przypadku hałasowania pompy nowy płyn już się na nic nie zda :aloha:

elwis
26-05-08, 23:17
i zamiast naciągać pasek to możesz go wymienić
bo jeśli poprzedni sie przypalił wcześniej podczas ślizgania to może ślizgać się nadal

zieciu
27-05-08, 10:28
sprawdzilem dzis co sie dzieje i skad bierze sie ten pisk!, przy mocnym wychyleniu kierownicy w prawo w lewo (do końca jej skretu) Pasek zaczyna sie zlizgać po kole i rolkach tak na sekunde i wydaje przy tym ostry pisk