Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problemy z zamykaniem szyby

arek997
24-05-14, 16:50
Witam drogich forumowiczów. Mam mały problem ze swoim Ufo 5d, rocznik 2009 po lifcie. A mianowicie w dniu wczorajszym po opuszczeniu szyby przedniej od strony kierowcy do samego końca, chcąc ją zamknąć szyba ta podniosła się około 15 cm po czym wróciła do poprzedniego ustawienia tzn. całego otwarcia. Kolejne próby i ta sama sytuacja. Od wczoraj szybe udaje się zamknąć na dwa sposoby tzn. bez używania opcji AUTO delikatnie naciskając przycisk zamykania aż do momentu jej całkowitego zamknięcia oraz ewentualnie pomagając szybie ręką w trakcie jej zamykania. W związku z powyższym bardzo Proszę o wskazówkę i radę gdzie może tkwić problem Z góry dzięki za pomoc. Pzdr

zyga502
24-05-14, 17:16
może masz zabrudzone "prowadnice " szyb hm tzn uszczelki itp po której idzie szyba ,bo wtedy wlącza się czujnik zabezpieczający przed przycięciem np,reki
druga opcja to cos się rozregulowało i na nowo musisz "nauczyć" sterownika szyby ,żeby się zamykała do końca,jest to gdzieś na forum,spróbuj tu http://www.trafo.za.pl/honda/

kobert
24-05-14, 23:59
czasem i u mnie sie tak zrobi. Ktos powiedzial mi ze szyba ma po obu stronach podkladki i jesli jedna wypadnie,szyba przy zamykaniu dostaje przekosu co jest sygnalem dla czujnika jak by np przyciela reke z jednej strony i cofa szybe w dol. Taka podkladka sama nie powinna wypasc,najczesciej to sie dzieje po jakiejs przygodzie,stluczce. Ktos mowil mi to na przykladzie samochodow w ktorych robil blachare,w hondzie nie robil,ale mowil ze zasada ta sama

zyga502
25-05-14, 13:49
czasem i u mnie sie tak zrobi. Ktos powiedzial mi ze szyba ma po obu stronach podkladki i jesli jedna wypadnie,szyba przy zamykaniu dostaje przekosu co jest sygnalem dla czujnika jak by np przyciela reke z jednej strony i cofa szybe w dol. Taka podkladka sama nie powinna wypasc,najczesciej to sie dzieje po jakiejs przygodzie,stluczce. Ktos mowil mi to na przykladzie samochodow w ktorych robil blachare,w hondzie nie robil,ale mowil ze zasada ta sama

ja załozyłem owiewki i czesto mi się to zdarza,bo to brud,troche opadnie itp,ale przy serii nie może zadziałać czujnik jesli nie "ma ręki",jest wszystko "czyste" no i drzwi nie robione

sanvean
15-08-15, 10:19
Witam, mam problem z przednią szybą od strony pasażera. Zamykając idzie strasznie wolno dochodzi gdzieś do połowy i wraca w położenie 1/4, wcześniej nie miałem problemu z nią, co to może być ?

artax
15-08-15, 17:49
Witam, mam problem z przednią szybą od strony pasażera. Zamykając idzie strasznie wolno dochodzi gdzieś do połowy i wraca w położenie 1/4, wcześniej nie miałem problemu z nią, co to może być ?
Odłącz na ok30 minut akumulator.Może nastąpi reset do właściwych funkcji.Wcześniej wyłącz radio aby nie było trzeba go programować.