Zobacz pełną wersję : Radio czasami przestaje działać
jonatanin00
23-05-14, 21:05
Od jakiegoś miesiąca borykam się z problemami z radiem. Otóż radio i wyświetlacz czasami potrafią się wyłączyć podczas jazdy lub nie działać od samego poczatku podróży. Dodam, że radio potrafi się "samo naprawić" i już do końca drogi działać bez zarzutu. Zauważyłem , że gdy radio i wyświetlacz nie działają to także nie ma zasilania na gniaździe zapalniczki. Z drugiej strony jestem w stanie wysunąć CD więc wydaje się, że zasilanie dochodzi do modułu radia. Ktoś spotkał się z podobnym problemem?
spotkałem się z tym problemem w mojej Hani i nadal nie mogę rozszyfrować co, gdzie, jak i kiedy...
objawy identyczne z tym ze na dzien dzisiejszy radio "umarło" na amen i jest juz odpiete...
bylo o tym ale raczej niema metody na to
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?100912-Problem-z-wy%B6wietlaczem&highlight=problem+radiem
Był podobny temat ze dwa miesiące temu - rozwiązanie jest proste - trzeba wymienić radio - można używane kupić za niewielkie pieniądze
boleczek32
06-01-15, 05:00
Witam, czy ktoś w jakiś sposób, tak poważnie uporał się z tym " żyjącym swoim życiem " radiem?? U mnie problem powstał dosłownie dwa tyg. temu i czasami działa czasami nie, w momencie kiedy radio pierwszy raz zgubiło fale, zaczęło trzeszczeć w głośnikach, tak samo od tego czasu też czasami przestaje działać mały wyświetlacz.
Panowie wiem, czytałem , że ponoć się przegrzewa główna jednostka ale czy tak jak większość pisze tylko wymiana na inne radio pomaga?? ( tak nawiasem mówiąc to wcale nie jest tanie radio {posiadam wersję z navi} -na ebay-u znalazłem jedno używane za "jedyne" 199 funtów ) i nie mamy pewności , że też nam nie zacznie robić się to samo.
Czy nikt nie próbował sprawdzić co dokładnie się przegrzewa i czy przypadkiem nie da się tego naprawić??
Na dzień dzisiejszy (dziś - wczoraj lipa raz grało raz nie ) radio o dziwo gra , choć wyświetlacz raz działa raz nie. Pojechałem dziś do salonu hondy ( mieszkam w U.K.) i po 20 min sprawdzania okazało się, że..... wszystko jest ok.
Tak myślę, że pozostaje mi samemu wyjąć radio i spróbować rozkminić co i jak z nim.
Jedynie co mnie zast. to, czy faktycznie nikt nie znalazł sposobu na naprawę tej przegrzewającej się jednostki, czy wszyscy co mieli z tym problem poszli przepraszam za określenie po najprostszej linii i "wymienili" radio - bo można "tanio" kupić ;-) ?
Troszkę się rozpisałem , sorki i może ktoś coś mądrego i twórczego podpowie. Pozdrawiam