Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : strojenie po modach

WaSSIL
26-05-08, 15:46
Witam

Ostatnio troszkę samochodzik został zmodzony: kolektor 4-2-1 + dolot fudita + przelotowy wydech 2" z sportowym kat'em. Słyszałem że po takich modach przydało by się strojenie aby efekt był większy. Nie znam się na tym więc chciałem zapytać: - gdzie to można tanio zrobić? - na czym polega dokładnie i czy ma sens w d15z6 aby nie podnieść znacznie spalania?

pzdr.

vtecmatti
26-05-08, 19:41
z dużym prawdopodobieństwem można stwierdzić, że strojenie da kilka koni i nutków więcej (nie są to znowu duże wartości, ale zawsze).

jak chodzi kto to może zrobić - to jest kilka osób co ogarnia temat.

sadam
26-05-08, 20:13
zamiast strojenia wolalbym za ta kase ogarnac sobie skrzynie hybryde.
mysle ze strojenie poki co nie ma wiekszego sensu na tym etapie

mum666
26-05-08, 22:02
hybryde wsadź, lekki zamach, wałki, głowice popraw i wtedy to wystroj.

Motyl
27-05-08, 00:23
panowie hybryda jak najbardziej, a co do elektroniki i innych modów to zwróćcie uwagę, że to jest d15z6 i to nie jest tak hop
vtec e to vtec e - żądzi się swoimi prawami.

Strojenie w tym aucie to zmiana kompa a zmiana kompa to pozbawienie podstawy powstania tego auta czyli ekonomi, to samo tyczy się wałków.

Ten silnik cały jest nastawiony na ekonomię, zarówno góra jak i dół.

Co do hybrydy to myślę, że zmieniając to podłe główne z 3.7 na 4.0 albo nawet na 4.25 plus krótkie biegi da efekt taki, że wałki nie będą potrzebne ;)

WaSSIL
27-05-08, 11:06
dzięki za rozwianie wszelkich wątpliwości Zatem nie przejmuję się strojeniami tylko szukam nowej skrzyni bądź jak środki się znajdą to super by było zapodać do autka hybrydę...

Hybryda to koszt ok. 1000 PLN ?? jak często podaje się na forum ??

Motyl
27-05-08, 20:02
wal do rem36 on ci odpowie na wszystkie pytania, polecam rozważenie krótkiego głownego