KamiloWKS
23-05-14, 07:05
Witam, mam problem z szybą pasażera. Raz po raz zadziała (przypuszczalne 1 na 100) opuszczanie tej szyby , podnoszenie za pomocą przełącznika pasażera działa lecz opuszczanie nie ani poprzez przełącznik kierowcy (tu nie ma nawet reakcji w górę) ani poprzez przełącznik pasażera.
Jeżeli szyba już da radę się opuszczać i podziała z +- 30minut to mogę to robić i z przełącznika Kierowcy jak i Pasażera.
Robiłem już z tym troche...
Czyszczenie styków w kostce i przełącznikach - brak efektów
Wymiana przełączników - brak efektów
Wymiana przekaźnika - brak efektów (chodź na chwilę pomogło ale stawiam ,że był to "kaprys" szyby" - kolejne wymiany nie zadziałały)
Upatrywałbym tutaj problem może w kostce wchodzącej do drzwi która łączy się z wiązką z drzwi może przeczyścić i by pomogło? Może coś w niej jest zaśniedziałe...
Najgorsze jakby się trafiło to przetarty gdzieś kabel który robi zwarcie podając na przekaźnik ,który nie ma "chęci" opuścić szyby.
Macie jakieś pomysły? Jakieś porady?
Z góry dziękuję.
Jeżeli szyba już da radę się opuszczać i podziała z +- 30minut to mogę to robić i z przełącznika Kierowcy jak i Pasażera.
Robiłem już z tym troche...
Czyszczenie styków w kostce i przełącznikach - brak efektów
Wymiana przełączników - brak efektów
Wymiana przekaźnika - brak efektów (chodź na chwilę pomogło ale stawiam ,że był to "kaprys" szyby" - kolejne wymiany nie zadziałały)
Upatrywałbym tutaj problem może w kostce wchodzącej do drzwi która łączy się z wiązką z drzwi może przeczyścić i by pomogło? Może coś w niej jest zaśniedziałe...
Najgorsze jakby się trafiło to przetarty gdzieś kabel który robi zwarcie podając na przekaźnik ,który nie ma "chęci" opuścić szyby.
Macie jakieś pomysły? Jakieś porady?
Z góry dziękuję.