Zobacz pełną wersję : Jakie sprzęgło? proszę o pomoc
Witam. Dziś niestety skończył się żywot sprzęgła w mojej Hani. Bardzo was proszę o szybką pomoc w dopasowaniu sprzęgła. Troszkę poczytałem, widzę że tutaj polecane jest Exedy lecz nie wiem czy bedzie mnie teraz stac na to sprzęgło. Sprzęgło ma pracowac z silnikiem d14a2. Nie mam pewnośći jakie te sprzęgło ma wymiary tarczy, a więc proszę o podesłanie gotowych linków do sklepów z kompletami sprzęgła Exedy i Valeo pasujacego do MA8 d14a2. Proszę o szybką pomoc, jak najszybciej chcial bym zamówić ten komplet. Na szybko znalazłem cos takiego: http://allegro.pl/sprzeglo-honda-civic-1-4-mb27-ma8-1-5-1-6-exedy-i4194068848.html Czy te sprzęgło bedzie pasowały do mojej hani? Na innych stronkach widziałem że do tego silnika tarcza ma średnice 212mm a tu np. ma 210mm. dlatego się juz pogubiłem i proszę was o pomoc. Dzieki, pozdrawiam.
Pierwsze co to dział i się trzeba przywitać :)
A po drugie to w MA/MB raczej były 212mm
Zawsze możesz zmienić zamach w zależności od sprzęgła i dobrać sobie co Ci taniej wyjdzie, ale jak by nie liczył sprzęgło 212 wyjdzie taniej :)
makaveliooo
20-05-14, 23:43
Ja mam tez d14a2 kupowałem jakiś czas temu sprzęgło valeo, nie narzekam. Zerknąłem w fakturę do będzie "valeo 801607"
Czyli na pewno ma byc to sprzęgło 212mm, tak? Makaveliooo, kupowałeś komplet sprzęgła? Można wiedzieć ile płaciłeś za te valeo?
na pewno
Na pewno to będzie wiadomo jak wyjmiesz stare, ale na 99,8 % masz 212 mm
makaveliooo
21-05-14, 19:13
Tak komplet. Ja jakoś sporo bo chyba coś 540 zł, kupowałem na miejscu nie miałem czasu czekać, z tego co widzę na necie jest taniej.
Exedy 430 zł , musisz zapytać użytkownika SIVY, on handluje sprzęgłami :)
Dzięki Mucha, napisałem pw do uzytkownika Sivy, mam nadzieje że się odezwie i coś doradzi.
mam nadzieje że się odezwie i coś doradzi.
na pewno :D