Zobacz pełną wersję : Przewody zapłonowe b18c4
Witam.
Zakupiłem nowe przewody zapłonowe ngk rc-he73.
Według informacji na aukcjach internetowych oraz co najważniejsze według katalogu ngk przewody te powinny pasować do mojego auta a tak nie jest... I tu pojawia się moje pytanie: jaki numer katalogowy wg ngk powinny mieć przewody do b18c4?
Czyżby nikt nie zmieniał kabli w b18c4 na ngk?
http://www.e-ngk.pl/katalogi/sam1.php
masz tam wszystko
czemu nie pasuja? tez mam te przewody co prawda silnik na nich nie odpalany bo dopiero skladam swap ale przymiarki wyszły pozytywnie
Uszczelniacze są za małe...
A strona ngk wskazuje właśnie te przewody które mam
hmm no tak nie obejmuja gumki gniazd swiec ale scisle do nich przylegaja i ladnie na swiece nachodza wiec nie widze w czym problem. Chyba ze ktos myje silnik raz na tydzien i ma kable na wierchu bez pokrywki ale nie sadze by dostala sie tam woda a na czas mycia mozna okleic izolacja:)
Jest dokładnie tak jak napisał Dawid. Po ngk spodziewałem się idealnego dopasowania a tu lipa, chyba będę musiał je wcisnąć ile się da i tyle. I nie bardzo rozumiem też ngk skoro wg ich katalogu przewody RC-he73 są dedykowane do b18c4 a na opakowaniu kabli tego silnika już nie ma.
zrobili tak zeby sie lakier z gniazd pokrywy nie niszczyl :p ciekawe czy gniazda pokrywy c4 sa wieksze niz w innych b seriach
Bosh pasuje idealnie, 0 986 356 721