Zobacz pełną wersję : Spalanie
Siemanko,
jadę za tydzień w mała trasę - 100-110 km. Trasa będzie po części przebiegała przez A2 ok. 40 km, reszta zwykłe drogi krajowe. Osób będzie 5, łączna waga ok. 340kg + bagaż na 2-3 dni pobytu, więc nie wiem ile tam dojdzie kg.
To tak najdokładniej, jak mogłem opisać ;)
I teraz pytanko, ile może mi Hondzia spalić?
To jakieś jajca?
sent out from my lovely phone
Wnosisz coś? Nie. To wyjdź.
Wnoszę.
Twoje pytanie jest co najmniej głupie. Pomijam fakt, że zadane w nieodpowiednim dziale.
Więc ty wyjdź.
Głupich pytań nie ma, są tylko głupi ludzie, widać do nich należych.
Jesteś administratorem? Nie. Więc sprawą porządku się nie zajmuj.
Właśnie przez takich użytkowników ja ty nic nie można znaleźć na forum...
Dobrze, że dzięki Tobie można uzyskać odpowiedź :)
Jedź na stacje, wlej paliwo do pierwszego odbicia pistoletu, jedź w trasę. Jak wrócisz znowu na stację, do pierwszego odbicia i pochwal nam się tutaj ile Ci spaliła. Myślisz, że pisząc takie dane ktoś Ci obliczy spalanie ? Podaj jeszcze nachylenia gruntu, prędkość wiatru i ilość zatrzymań i ruszeń. Na sucho nikt Ci nie wyliczy. Mi D14 przy pełnym obciążeniu spaliło 7,5 litra jeżeli ta informacja Cie pocieszy.
Zero hejtu!
Łał, brawo. Wystarczyła mi samoa końcówka, ale oczywiście trzeba było wtrącić swoje 3 grosze.
Hanka moze spalic Ci od 6 do 15l
:-)
Nie interesują mnie suche informacje wzięte z internetu, tylko możliwe, że ktoś się kiedyś zmagał z podobną trasą i warunkami i mógłby się podzielić swoimi wrażeniami. Ale jak na razie widzę, że przez ludzi, którzy tu przychodzą, przechodzi taka złośliwość, że aż odechciewa mi się drążenia tego tematu.
No wlasnie jakas roznica sprawi Ci czy to bedzie 7 czy 8 czy 9l? Koszt wycieczki wzrosnie o cale 5-10zl!
Bez sensu pytanie to i odpowiedzi bez sensu skad mamy wiedziec jak szybko bedziesz jechal np? Tyle nie wiadomych... Z reszta to nie wycieszka 1500km gdzie spalanie juz na prawde ma znaczenie przy liczeniu kosztow.... Wiec troche bez sensu takie dywagacje
Zgadzam się z przedmówcami, że temat bez sensu. Powiem Wam tylko, że robiłem testy na trasie 150 km w tym 100 km autostrady. Zawsze z pełnym bakiem i bagażnikiem wypełnionym w dwie osoby. Starałem się by spalił jak najmniej. Prędkość stała 90-100 km/h. Najlepszy wynik jaki udało mi się uzyskać to 4,34. Honda Civic 5d d14z4. Aż nie mogłem w to uwierzyć. Przy kolejnych próbach było 4,54, 4,75 i 5,5.
To jakieś jajca?
Zacytuje siebie i uzasadnie odpowiedź. Napisałem tak dlatego, że czynników wpływających na twoją podróż może być kilkadziesiąt. Począwszy od techniki jazdy, kończąc na stanie auta. A z rachunku prawdopodobieństwa też nikt nie wyliczy czy auto spali 7,58l/100km, czy też 10,98. Dlatego więc uznałem pytanie za smieszne. Tyle;)
Interesujący temat. Ostatnio znalazłem dokładną symulacje takiej podróży - wyniki ze spalania na trasie 100-100km w obie strony znajdziesz tutaj:
http://youtu.be/sCNrK-n68CM
A co do reszty tu piszących to zdaje się, że zostaliście strollowani.
Spalani Ci tyle ile wlejesz, zamykam temat.