PDA

Zobacz pełną wersję : tuleje shiftera z olkusza

sensej
18-05-14, 11:24
Panowie! Mam pytanie, zakładał ktoś u siebie tuleje shiftera z olkusza?
http://poliuretany.olkusz.pl/pl/honda-civic-tuleje-shiftera-drazka-zmiany-biegow-2szt.html
jak wasze odczucia? słyszałem, że poliuretanowi zdarza sie czasem skrzypieć, a w tym wypadku chyba takie prawdopodobieństwo jest wysokie :P

GonzoBgt
18-05-14, 13:00
ja mam juz rok tuleje na drążku tylko czerwone, i do tego shortshifter skrócony od góry.
Nic mi nigdy nie skrzypiało, tylko zwiększyły sie wibracje i np. przy ruszaniu może zabrzęczeć drążek :)
Biegi wrzuca sie fajnie i precyzyjnie, takze polecam ;p

Gibbon
18-05-14, 18:27
Podłączę się do tematu, bo niedługo czeka mnie wymiana tulejek. Żeby poprawić precyzję wbijania biegów należy zmienić tuleje; 745, 461 i 577?

http://photos02.istore.pl/22138/photos/big/22545459.jpg

sensej
18-05-14, 19:51
461 i 577 wymienilem juz u siebie... a luzy na shifterze mam dalej :/
Wiec teraz chyba wymienie jeszcze 745

And84
18-05-14, 20:39
jak macie luzy na boki to nie wydawajcie odrazu kasy na poliuretany tylko sprawdźcie krzyżak od wybieraka czy nie ma luzów bo wymiana gum bd tylko wywaleniem kasy ;/

Dissnej
18-05-14, 22:12
Mam te tuleje z Olkusza od ok. roku i wszystko git.

jedna_brew
18-05-14, 22:44
taki troche off-top...

próbowałem dodzwonić się do olkusza celem wyrażenia chęci osobistego pojawienia się po poliuretany (olkusz jest niedaleko, kumpla bym jeszcze odwiedził). niestety, chyba są głusi na telefony. troche się wyżalam nie w związku z tematem, ale wkurza mnie jak firma olewa klientów. ostatecznie, poliuretany do stabilizatora drążka zmiany biegów kupiłem u jakiegoś kolesia z rybnika i dostałem je w ciągu niecałych 48 godzin.

ps. poliuretany zdecydowanie pomogły w kontekście zgrzytającego czasami wstecznego. nie skrzypią.

sensej
19-05-14, 17:03
Wczołgałem się pod auto, krzyżak trzyma dobrze, luzy są ewidentnie na tulejkach shiftera.
Wychodzi na to że elementy 461 i 577 wymieniłem niepotrzebnie, a to dlatego że wszędzie spotykałem się z opinią że trzeba wymienić powyższe elementy żeby skasować luzy z drążka. Mam nauczke, że wszystko zawsze trzeba samemu sprawdzić ;-)