Zobacz pełną wersję : Na ile ustawiać odciecie vtec itp... ? POMOCY
Witam
Chce wysłać kompa do przerobienia
w zakres wchodza standardowo chyba
przesuniecie odcinki, vtec na innych obrotach, procedura startowa shift light itp.
Muszę podac jakie wartości mają byc ustawione a szczerze niewiem jakie były by dobre.
Buda eg silnik d16y2 dolot parówa simoty, wydech przelotowy 2,25 kolektor 4-2-1
Bede mega wdzięczny jak mi pomożecie
Pozdrawiam
skolopendra
14-05-14, 16:40
przesuniecie odcinki, vtec
takie rzeczy dobiera się podczas strojenia silnika .a w ciemno zostawić tam gdzie producent przewidział ...
jak przerobią kompa to sam bedziesz mógł ustawić jak masz laptopa
a bez strojenia to parametry zostawic tak jak sa
Tak jak wyzej vtec i odcinka tak jak w serii shift light ja u siebie ustawialem 600 obr. Przed odcinka a procedura to juz kwestia indwidualna ja po kilku ustawieniach w d15minime mialem na 4500 obr
masz laptopa
Chyba programator xD
Chyba programator xD
programator zwany laptopem;d
Samym laptopem w ecu nic nie zmienisz chyba że będziesz mieć hondate etc.
Samym laptopem w ecu nic nie zmienisz chyba że będziesz mieć hondate etc.
lol
polecam zastanowic sie po co wysyła sie kompa do przerobienia
To proste. Aby przygotować ecu pod strojenie i dataloog. Strojenie przeprowadza się przy pomocy emulatorem pamięci 27c256 ( i tu tuner ma możliwość wprowadzania zmian w programie ecu w czasie żeczywistym (odcinka , mapy itd.) Po strojeniu tuner programuje nową kostkę z uzyskanym programem i wkłada do ecu. Teraz mamy wystrojonego kompa pod silnik i mamy możliwość logowania parametrów pracy silnika bez możliwości jakichkolwiek zmian w programie ecu.