PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zdjąć grill?

sztopro
14-05-14, 09:29
Przymierzam się powoli do odmalowania bo już dużo odprysków i farba złazi, nie patrzyłem jeszcze na to ale pytam na wszelki wypadek: jak ściągnąć grill? dużo roboty przy tym jest? i czy da się znaczek odczepić?

MichałCK
14-05-14, 11:40
Przymierzam się powoli do odmalowania bo już dużo odprysków i farba złazi, nie patrzyłem jeszcze na to ale pytam na wszelki wypadek: jak ściągnąć grill? dużo roboty przy tym jest? i czy da się znaczek odczepić?

Zdejmowałem grill u siebie by zrobić czerwone tło znaczka H :D jak i oczywiście zderzak by zrobić dolot, grill jest przykręcany do zderzaka ok 5-6 śrubami.
Roboty jest trochę, ja przy zdejmowaniu zderzaka odkręcam na zmianę lewe oraz prawe koło ponieważ trzeba odkręcić z każdej strony po 2 śruby skitrane pod plastikowym nadkolem za kierunkiem co jest denerwujące
bo dostęp do nich nie jest za fajny. Trzeba również odkręcić śruby od spodu zderzaka i nad grillem by zderzak się osunął :D
Co do emblematu da się go odczepić lecz jest on jak by zanitowany w dwóch miejscach do grilla. Do odczepienia użyłem znacznej siły, zrobiłem co potrzeba i wszystko elegancko złożone z powrotem :)

MM63
14-05-14, 12:22
Kół ściągać nie trzeba, w plastikowym nadkolu jest wyżłobienie, w które można włożyć nasadkę na przedłużce i idzie bez problemu.
Generalnie jak ściągniesz już zderzak, to dalej się już połapiesz.

sztopro
14-05-14, 12:26
czyli jednak zderzak ściągnąc trzeba, a miałem nadzieje :( robiłem to już przy wymianie lamp i dolocie również, żałuję że od razu nie pomalowałem grilla