Zobacz pełną wersję : Przedostające się ciepłe powietrze
Witam. Problem jaki u mnie występuje jest następujący : gdy jade ok 120km/h to do przestrzeni pasażerskiej dostaje mi się ciepłe powietrze, mimo iż nawiew jest wyłączony .
Przy wolnej jeździe nawet i po 100 km nie ma takiego objawu . Co to może być ? Czy może to być spowodowane np brakiem filtra kabinowego ? Szczerze mówiąc nie wiem czy jest, ponieważ nie zaglądałem tam .
filtr nie ma nic do tego, jedyne o czym myślę, to że jakieś zawirowanie pojawia się na wejściu powietrza z podszybia, czy z komory silnika, a przy wysokiej prędkości wymusza przepływ przez układ, nawet przy wyłączonym wentylatorze, sytuacja powinna się zmienić, gdy zablokujesz obieg nagrzewnicy przesuwając suwak na zimne...
filtr nie ma nic do tego, jedyne o czym myślę, to że jakieś zawirowanie pojawia się na wejściu powietrza z podszybia, czy z komory silnika, a przy wysokiej prędkości wymusza przepływ przez układ, nawet przy wyłączonym wentylatorze, sytuacja powinna się zmienić, gdy zablokujesz obieg nagrzewnicy przesuwając suwak na zimne...
Sprawdzę jutro i powiem czy zdało to egzamin :)
Sprawdzę jutro i powiem czy zdało to egzamin :)
Różnica ciśnienia między wlotem powietrza potrzybiu a ciśnieniem w kabinie powoduje że powietrze jest do niej zasysane. Jak nie chcesz gorącego powietrza to tak jak kolega wyżej piszę - zablokuj obieg w nagrzewnicy - suwak na zimne.
Lub wystarczy włączyć obieg zamknięty ...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk