Zobacz pełną wersję : Ssący d15b7 do d14, pytanie o przewód paliwowy
Witam ! przymierzam się do zmiany ssaka z d15b7 do mojego d14a3, przeczytałem już temat tutaj:http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?85517-Jaki-ss%B1cy-%28-d15b7-czy-d16z6%29-do-d14z2/page11 ale mam pytanie, czy przewód paliwowy może zostać ten od 1.4 bo chodzi o ten przykręcany miedzy listwą a filtrem paliwa? Bo ciężko go dostać a mam okazję kupić ssaka z pełnym osprzętem ale bez tego przewodu
Nie moze, ten z D14 jest za krotki i nie bedzie pasowal.
a ewentualnie z jakich silników podpasuje? biorąc pod uwage że będę montował ssaka z d15b7 tylko silnik d15b7 lub d16z6? czy jeszcze jakieś inne? i czy chodzi tylko o długość przewodu czy też o złącza na końcach
Z D15B7/D16Z6 pasuja, innych nie przymierzalem.
Chodzi o długość, ten z D14 jest za krótki.
ok, może z innych też podpasują, pojadę jutro na szrot i sprawdzę co tam mają, dzieki za odp :)
U mnie przewód od d14 pasuje pod ssaka z6 (w sumie prawie to samo), nie podszedł bez kombinacji ale da się to ogarnąć sposobem.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)
możesz napisać jakim sposobem? w b7 łączenie jest takie samo chyba
wiesko1261
14-05-14, 06:54
na filtrze paliwa lekko przestawiałem pod innym kontem (lub przekręcić filtr ) i przewód paliwowy został mój stary
z d14a4 a to to samo co a3 ;)
Ja u siebie na przewodzie miałem taki kawałek blaszki który utrzymywał przewód w miejscu ;) Musiałem się jej pozbyć i też podeszło ;)
Dokładnie, stary przewód podejdzie po małej rzeźbie. Osobiście po prostu zbiłem te ząbki ustalające przewód na listwie paliwowej. Przewód jest wtedy dosyć napięty, ale wszystko pasuje. Oczywiście lepiej jednak mieć seryjny dłuższy.
Dokładnie, stary przewód podejdzie po małej rzeźbie. Osobiście po prostu zbiłem te ząbki ustalające przewód na listwie paliwowej. Przewód jest wtedy dosyć napięty, ale wszystko pasuje. Oczywiście lepiej jednak mieć seryjny dłuższy.
Ja poprostu zostawiłem starą listwę adaptując ją do nowego kolektora. Wywierciłem 3 otwory i dałem dystanse żeby wszystko ładnie się ustawiło. Tak już bangla drugi rok ;)