PDA

Zobacz pełną wersję : Regulowane koło rozrządu

D16Y7
12-05-14, 22:09
Szybkie pytanie Ustawiłem w końcu swój zapłon wyszło ze aparat jest o 1/4 ustawiony w jedna stronę czyli od zera do końcowej granicy regulacji o połowę na co dostałem od kumpla za pomoc regulowane koło rozrządu założyłem je (odrazu mowię że rozrząd jest prawidłowo ustawiony) przestawiłem koło rozrządu o jeden stopień na plus bo niestety więcej nie mogłem gdyż regulacja aparatu zapłonowego się skończyła Powiedzcie mi czy to normalne czy o co chodzi ? :)

SCKAPE
12-05-14, 23:22
Damian ty masz źle ustawiony zapłon... Wg mnie to masz źle rozrząd ustawiony przez co nie da sie aparatem ustawić zaplonu... - zajmij sie tym najpierw..

D16Y7
13-05-14, 00:01
Ale jest juz zapłon ustawiony tylko czemu nie mozna wiecej niz poltora kąta zmienic

SCKAPE
13-05-14, 00:47
Jakim cudem masz zaplon ustawiony? - ja jak probowalem na lampe to mi sie zakres na aparacie skonczył a jeszcze ze 3-4 sronie brakowało....???

D16Y7
13-05-14, 01:15
Takim ze kupiłem lampe i dzis ustawiałem :P A tyle nam brakowało bo wtedy probowalismy ustawic jak rozrzad byl przestawiony o 2 stopnie na kółku a teraz ustawilem najpierw na zerze aparat a pozniej na poltora stopnia co wychodzi juz rowno na maximym granicy regulacji apratau zaplonowego by sie wszystko zgadzało:P