Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : nie działa zamykanie/otwieranie jednej z szyb

woocasch
12-05-14, 18:45
witam :)

mam taki mały problem w moim Ferio (civic sedan 1993) - rano było wszystko oki, nawet jak wracałem z pracy wszystko działało, po wyłączeniu auta i powrocie do niego po ok 30 min przestało działać zamykanie/otwieranie prawej przedniej szyby (sterowanie z poziomu pasażera) z przełącznika kierowcy działa prawidłowo, domykanie szyb po zamknięciu auta też oki.
obstawiam że to wina samego przycisku - jeszcze jutro sprawdzę wszystkie połączenia. gdyby winny był przełącznik czy jest możliwość przełożenia samego "dzyndzla" to mojej obudowy tzn czy będzie pasował "dzyndzel" z hb czy coupe do obudowy jaka była w sedanie ??

dzięki za podpowiedź

woocasch
12-05-14, 20:16
edit:

przycisk działa sprawdzany na tylnej szybie - wychodzi na to że będzie gdzieś przerwa w przewodzie :( trzeba będzie wziąć miernik w ręce i mierzyć

smerfik1822
12-05-14, 21:13
Miałem to samo w swoim ferio. Rozbierz przycisk. W środku są dwie blaszki. Wyszyść je i lekko przygnij, i wszystko powinno działać poprawnie.

witam :)

gdyby winny był przełącznik czy jest możliwość przełożenia samego "dzyndzla" to mojej obudowy tzn czy będzie pasował "dzyndzel" z hb czy coupe do obudowy jaka była w sedanie ??

dzięki za podpowiedź

Będzie pasować. Ja mam z hb przełacznik, a właściwie środek bo miałem złamaną jedną z blaszek.

woocasch
13-05-14, 03:49
Dzięki za info o przelaczniku ale jest dobry - tak jak pisałem sprawdzałem na tylnej szybie i działa a jak na przód podpiolem tylny to tez lipa :( wychodzi ma to że nie dostaje prądu i muszę teraz zlokalizować przerwę

woocasch
21-06-14, 23:45
Powodem niedziałającej szyby był zasniedzialy pin w kostce przymocowanej do budy z lewej strony pod puszka bezpieczników :)
Po jego wymianie na nowy wszystko śmiga jak powinno