PDA

Zobacz pełną wersję : Co zamiast kata w Civic b16 ??

CiapekBierun
12-05-14, 11:09
Witam chciał bym po radzić sie co wstawić zamiast katalizatora bo sam już nie wiem czy po prostu zwykłą rurę chociaż wolał bym tego nie robić choć by ze względu na przegląd lepiej jak cos tam zawsze jest niż prosta rura ;) a słyszałem też o tłumiku AWG chyba jakoś tak ale oglądałem to na allegro i to jest po prostu strumienica a czegoś takiego też nie chce bo to podobno hamuje spaliny wiec proszę Was o rade co wy polecacie. A jeszcze kiedyś widziałem takie coś jak hi flow kat co to jest i gdzie to mogę dostać ??

czaku131
08-06-14, 21:42
Ja na twoim miejscu, jeśli masz stary katalizator to go po prostu przepchaj w środku tak żeby był pusty i zamontuj. Ja tak mam zrobione i przechodzi przegląd bez problemu. A co do strumienicy z allegro to jeśli ją dobrze zamontujesz (chodzi o odległość od kolektora wydechowego, są jakieś wzory na dobry montaż) to wtedy to też jest dobrym patentem na podbity przegląd :)

robert3178
10-06-14, 09:20
Możesz sobie zakupić AWG ale bez strumiennicy. To chyba najlepsza opcja. A producent jesli zapytasz o taki AWG bez strumiennicy na pewno Ci zrobi.