Zobacz pełną wersję : Stożek a Gaz?!
Słyszałem od jednego typa że nie można zakładać filtra stożkowego do fur z instalacją gazową (bo niby źle na gazie sie lata )?! Prawda/Fałsz ?! Szukam pogromcy mitów?!
PS. Rurę chcę też zarzucić
mozna!!?!?!?!??! jezlei?!?!?!?!?! masz?!?!?!?!?! sekwencje!!!!!! inaczej to wieksza rzezba!!!!!?!?!?!?!?!??!?!
ostatniej czesci nie skumałem ?! Nie mam sekwencji ! mam starą poczciwą korkową ver. LPG :)
skoncz z tym "?!". chodzi o to ze jak masz sekwencje to montaz stozka jest plug and play - bezproblemowo. jezeli masz inna generacje to juz nie jest tak kolorowo i trzeba poszukac na forum.
Właśnie nie wiem czy zauważyłeś, ale jestem na forum i pytam.
A co do "?!" Jeśli masz z tym problem -> twoja sprawa
Artur861025
23-05-08, 00:58
lightoman, kolego trzeba założyć BLOSA a o tym już było na forum :zasady:
lightoman, jestes na forum i co z tego skoro nie potrafisz korzystac z wiedzy juz na nim zawartej?
czesc powiem Ci ze ja w swojej d13 mialem stozek z II gen istalacji LPG i jezdzilo mi sie lepiej niz na ogrinalnym filtrze "papierowym" (miala lepsze przyspieszenie)
tyle ode mnie pozdrawiam
http://www.allegro.pl/item365599884_brc_blos_masz_samochod_na_gaz_zobacz _tutaj_.html
czy to by mogło być ?! I o jaką rurę tu chodzi (tą power rure od stożka ?! ) Pomóżcie :) Nie mam ograniczeń do BLOSa jesli mam stara instalacje na śrubę ?! Czy są Blosy specjalnie dla hond ?!
Bassmaster
24-05-08, 17:49
lightoman, Polecam lekturę:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=41818
I o jaką rurę tu chodzi (tą power rure od stożka ?! )Jest tam instrukcja założenia BLOS-a
Tak, chodzi o power rurę od stożka do BLOS-a.
Nie mam ograniczeń do BLOSa jesli mam stara instalacje na śrubę ?!
Nie.
Czy są Blosy specjalnie dla hond ?!
Nie, są uniwersalne. Średnica rur potrzebnych do montażu BLOS-a to 70mm.
Bassmaster
24-05-08, 17:49
lightoman, Polecam lekturę:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=41818
I o jaką rurę tu chodzi (tą power rure od stożka ?! )Jest tam instrukcja założenia BLOS-a
Tak, chodzi o power rurę od stożka do BLOS-a.
Nie mam ograniczeń do BLOSa jesli mam stara instalacje na śrubę ?!
Nie.
Czy są Blosy specjalnie dla hond ?!
Nie, są uniwersalne. Średnica rur potrzebnych do montażu BLOS-a to 70mm.
Bassmaster Dzięki Wielkie Za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam :)
Bassmaster Dzięki Wielkie Za wyczerpującą odpowiedź. Pozdrawiam :)
ja mam power rurę blosa i gaz IIgen - wrażenia auto głośniejsze i poprawiła się dynamika (a narazie sam wyregulowałem gaz według instrukcji - jak pojadę w tym tyg do gazownika na wyregulowanie powinno byc jeszcze lepiej) - jeśli będziesz miał powerrure to będziesz jeszcze potrzebował minimum dwie gumowe obejmy bo rura ma średnice 70mm i blos również. pozdro
ja mam power rurę blosa i gaz IIgen - wrażenia auto głośniejsze i poprawiła się dynamika (a narazie sam wyregulowałem gaz według instrukcji - jak pojadę w tym tyg do gazownika na wyregulowanie powinno byc jeszcze lepiej) - jeśli będziesz miał powerrure to będziesz jeszcze potrzebował minimum dwie gumowe obejmy bo rura ma średnice 70mm i blos również. pozdro
a ja mam pytanko w polowie zwiazane z tematem. Czy jest sens robic dolot zimnego powietrza do wkladki k&n w d15b2 z gazem, czy nie bedzie to dobrze chodzic? narazie mam sama wkladke i chce zrobic dolot ale nie wiem czy nie bedzie problemow tak jak przy stozku z gazem... chodzi mi tu caly czas o gaz 2 generacji bez blosa
OLO85,
masz gaz 2 gen z blosem? tzn blos jest ten z silniczkiem krokowym? bo nie kumam. masz jakies regulatory po drodze od parownika do blosa?
majchas,
spokojnie rob nadmuch. ja tak mam i polecam.
Bassmaster
25-05-08, 21:44
masz gaz 2 gen z blosem? tzn blos jest ten z silniczkiem krokowym? bo nie kumam. masz jakies regulatory po drodze od parownika do blosa?
Myślę, że kolega OLO85 miał instalację II gen. ale założył sobie BLOS-a (zdjął silniczek krokowy i mikser) :)
spokojnie rob nadmuch.
Tylko, że...
chodzi mi tu caly czas o gaz 2 generacji bez blosa
w takim wypadku mogą być problemy z regulacją w II gen. z mikserem i krokowym.
Co innego jakby miał założonego BLOS-a.
Zgadza się silniczek krokowy i mikser leżakują sobie w kartonie w garażu :aloha:
Tylko, że...
majchas napisał/a:
chodzi mi tu caly czas o gaz 2 generacji bez blosa
w takim wypadku mogą być problemy z regulacją w II gen. z mikserem i krokowym.
Co innego jakby miał założonego BLOS-a.
aaa, nie doczytałem:-) wiec odpowiedz brzmi: NIE! nie rob nadmuchu bo nic to nie da a tylko spierzy i bedzie samochod gasł przy puszczeniu nogi z gazu w trakcie jazdy.