Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Del sol - wycena części

kazik1993
11-05-14, 15:30
Witam , jako że nie znalazłem tematu " ile to kosztuje" mam do was pytanie . Znajomy sprowadził z GB del sol Sir z silnikiem b16a . Kolega który ma też del sola chce całe wnętrze z niej i budę , a mi zostawia silnik b16a , heble , skrzynie ( automat) . układ wydechowy itp . Ja za to wszystko mam zapłacić 4,5k zł

I mam do was pytanie , to że skrzynia jest automatyczna to stwarza jakieś problemy ? każda skrzynia z b serii podejdzie? bo nie wiem jak później będzie ze sprzedażą tego silnika ,
I czy uda się sprzedać ten silnik za 4 tysiące jak wszystko jest ok ?

reaktor
11-05-14, 15:49
potrzebujesz swap na manual to znacznie wiecej czesci niz tylko skrzynia
skrzynia do b serii szczegolnie b16 jest droga
za 4,5k to mozna kupic swap b18c4 manual wiec tyle na pewno bym nie dał

szczegolnie ze kolega za tego del sola to pewnie nawet połowy nie zapłacił z tych 4,5k

Endrju1
11-05-14, 16:38
Bzdura, jeśli do kupienia jest silnik ze skrzynią AT to wystarczy zamienić tylko skrzynię i (zdaję się) komputer (głowy nie daję, bo sam tego nie robiłem).
Jeśli w swoim aucie miałbyś silnik z AT i chciał MT to znacznie więcej zabawy wtedy jest.

reaktor
11-05-14, 18:07
sprzęgło ,koło zamachowe, wiazka silnikowa pewnie ,, ciegna zmiany biegów i jeszcze sie nazbiera troche

HEG8
11-05-14, 21:09
Reaktor... Nie chodziło mu o przekładkę automat manual... Pytał czy do silnika z automatem będzie mógł założyć skrzynie z manuala... Przeczytaj jeszcze raz co się pisze, ale ze zrozumieniem...! Się kupi całego del sola za 4.500, ale najpierw trzeba znaleźć i sprowadzić! Cena z dupy... Bo przy automatycznej skrzyni będziesz musiał dokupić gratów za około 1500, żeby poskładać to i sprzedać jako swap manual... Hamulce dużo warte nie są - 400-500PLN, wydech jaki? z kwasu custom czy seria ale gruba? Seria 100-150 kwas max 500 to sobie przelicz...