Zobacz pełną wersję : Amortyzatory tył sedan
Witam, mam pytanie do znawców zawieszenia w tych autach bo w wątkach o amortyzatorach mowa tylko o wymianie w ufo a nic nie znalazłem o sedanach a konkretnie chodzi mi czy w ufo i sedanach jest ten sam typ amortyzatora czy różnią się od siebie bo czeka mnie wymiana
Do sedana na tył Kayaba KYB343479 ,a do UFO Kayaba KYB553365 ,więc różnica jest :)
Nikt z forumowiczów nie wymieniał jeszcze w sedanie amortyzatorów?
Nikt z forumowiczów nie wymieniał jeszcze w sedanie amortyzatorów?
Witam a jaki masz przebieg auta i dlaczego uważasz że trzeba je już wymienić?
przebieg 40 tys. na przeglądzie technicznym sam się zdziwiłem bo lewy tył 30% a prawy tył 35% czyli do wymiany, mam sedana z USA może tam montowano jakieś lipne amortyzatory
przebieg 40 tys. na przeglądzie technicznym sam się zdziwiłem bo lewy tył 30% a prawy tył 35% czyli do wymiany, mam sedana z USA może tam montowano jakieś lipne amortyzatory
Raczej tak, bo ja mam 155 tyś i są ok.
a czy model z USA i europa ma taki sam typ amortyzatorów chodzi o to czy z europejczyka bedą pasować do modelu z usa czy jest inny typ zawieszenia
aMORTYZATORY SĄ pLUG&pLAY :) tzn. jeżeli masz wersję z tarczami z tyłu
mam wsadzone właśnie z USA do wersji Eu.
Jeżeli masz bębny (bo taki chyba też wychodziły) to możesz mieć trochę inne rozwiązania do mocowania przewodów
(np. linki hamulca), ale samo mocowanie amorka jest takie same