PDA

Zobacz pełną wersję : Grzeje EM2

pelcio14
11-05-14, 11:39
Witam.
Mam problem tego typu iż niestety moja EM2 przy dużych prędkościach tj.180-200 km/h temperatura bardzo wzrasta(czasem również przy bardzo dynamicznej jeździe po mieście w ciepłe dni). Wzrasta do maksimum. Fakt faktem przeważnie wentylator daje rady, ale niestety jak się zatrzymam to już jest problem bo nie spada już tak szybko jak na trasie... Wymieniłem termostat z myślą że to powód mojego problemu. Niestety dalej jest to samo. Może ktoś powie co mam dalej zrobić z tym? Może ktoś przez to przechodził. Dodam że ogrzewanie raczej dobrze chodzi i raczej nie jest to uszczelka pod głowica...
Pozdrawiam i proszę o odpowiedz.

barteklja
11-05-14, 12:40
też miałem nadzieje że u mnie to nie uszczelka pod głowicą :P lecz niestety Łysy miał racje i to jedank ona ;) w poniedziałek zabieram sie za wymiane ;) a jak jedziesz ze stałą prędkością typu 120-130 tak przez kilka minut to też sie tak dzieje ???? wywala płyn w wyrównawczy ???? sprawdz jeszcze korek od wyrównawczego ;) płyny nie ubywa ???? moze chłodnica zasyfiona :P

pelcio14
12-05-14, 19:16
Hmm mechanik widział EM'ke i mówił że nie widzi tam nic co by mogło wskazywać na uszczelke. Zresztą ja też nie widze aby olej był w wodzie czy odwrotnie... Wytłumaczcie mi jeszcze jedno.
Są 2 wentylatory jeden od chłodnicy a jeden od klimatyzacji? Tak?
Bo nie wiem czy to ma jakiś związek ale aktualnie nie mam klimy, co za tym idzie owy wentylator nie chodzi. Czy aby było odpowiednie chłodzenie muszą chodzić oba?
Wracając do chłodnicy płyn nie ubywa. ale spróbuje spuścić płyn i wyczyścić płynem czyszczącym.

barteklja
13-05-14, 19:02
wiatraki chodzą oba i na klimie i jak czujnik załączy ;)