Zobacz pełną wersję : Wahająco-niskie obroty na benzynie i na gazie! POMOCY!! :(
Witam wszystki!! Koledzy od jakiegos czasu mam problem z obrotami w swojej hani :( Dzieje się to na benzynie i na gazie , obroty podczas postoju autka wahają się a nawet autko mi gasnie. Przy dużym spadku cisnienia podczas zatrzymywania sie na skrzyzowaniu muszę przytrzymać czasami noge na gazie bo inaczej furka może zgasnąc a nawet zgaśnie albo po chwili sie polepszy i w miare obroty wzrosna i nie musze juz dusic tego gazu Gdzies tam mi powiedzieli że dzieje sie to dlatego że silniczek krokowy od wolnych obrotów mi szwankuje i to może być przez to. Jeden z mechaniolców wziął mi go troszke przepłukał nitro i przedmuchał ale to nic nie pomogło :( JAK WIECIE CO TO MOZE BYĆ, CZY MOŻE TO OD TEGO SILNICZKA KROKOWEGO, TO PROSZĘ WAS POMÓŻCIE BO WYKANCZA MNIE JUŻ TO POWOLI, TE PRZYTRZYMYWANIE GAZU NA SKRZYZOWANIACH ITP...
A sprawdzales dolot powietrza ? moze masz filtr strasznie zapchany ... na biegu jalowym nie ma wystarczajacego ciagu zasysanego powietrza i gasnie z braku tlenu
w dolocie powietrza czyli chodzi Ci o filter powietrza?? :D Filterek powietrza wymieniam co 10.000 tyś km razem z olejem silnikowym więc filter powietrza jest czysty :) A co tam jeszcze może być przyczyną tego, że tak się dzieje ?? pozdro
1. Zapchana przepustnica
2. Zapchany "silniczek krokowy"
3 Regulacja wolnych obrotów
Mam podobnie i własnie poczytałem se troche. Też bede musiał się za to zabrać.
Następnie restart i"nauka" ECU i powinno być GIT :aloha:
"Skobel" powiem Ci że ten silniczek krokowy już czysciłem ale to nie dało zadnego efektu i mechanior powiedział mi ze może on być zepsuty i przez to moze sie to dziać. Po jakims czasie przeczysciłem przepustnice z resztek oleju bo tam jakieś sie osadziły i powiem Ci polepszyło sie ale na krótki czas i teraz nie wiem co jest grane czy może znowu sie coś porobiło z ta przepustnicą albo może ten silniczek krokowy jest zajechany bądz coś z tymi obrotami mam pokrecone :( sam juz nie wiem od czego mam zacząc zeby to zrobić wrrr :/ Po sklepach szukałem tych silniczków krokowych i powiedzieli mi ze tego nie ma w sprzedazy i żebym zapytał w serwisie o to a tam napewno niezle bedą chcieli hajsu za to. Na allegro tez szukałem i byłyt jakies uzywki ale jaką pewnośc masz ze kupisz i ze bedzie śmigał. Możesz kupić na allegro i może po krótkim czasie być to samo, że bedzie sie chrzanić silniczek.