PDA

Zobacz pełną wersję : Wahająco-niskie obroty na benzynie i na gazie! POMOCY!! :(

Cracus
22-05-08, 16:06
Witam wszystki!! Koledzy od jakiegos czasu mam problem z obrotami w swojej hani :( Dzieje się to na benzynie i na gazie , obroty podczas postoju autka wahają się a nawet autko mi gasnie. Przy dużym spadku cisnienia podczas zatrzymywania sie na skrzyzowaniu muszę przytrzymać czasami noge na gazie bo inaczej furka może zgasnąc a nawet zgaśnie albo po chwili sie polepszy i w miare obroty wzrosna i nie musze juz dusic tego gazu Gdzies tam mi powiedzieli że dzieje sie to dlatego że silniczek krokowy od wolnych obrotów mi szwankuje i to może być przez to. Jeden z mechaniolców wziął mi go troszke przepłukał nitro i przedmuchał ale to nic nie pomogło :( JAK WIECIE CO TO MOZE BYĆ, CZY MOŻE TO OD TEGO SILNICZKA KROKOWEGO, TO PROSZĘ WAS POMÓŻCIE BO WYKANCZA MNIE JUŻ TO POWOLI, TE PRZYTRZYMYWANIE GAZU NA SKRZYZOWANIACH ITP...

krugger
22-05-08, 17:20
A sprawdzales dolot powietrza ? moze masz filtr strasznie zapchany ... na biegu jalowym nie ma wystarczajacego ciagu zasysanego powietrza i gasnie z braku tlenu

Cracus
23-05-08, 18:55
w dolocie powietrza czyli chodzi Ci o filter powietrza?? :D Filterek powietrza wymieniam co 10.000 tyś km razem z olejem silnikowym więc filter powietrza jest czysty :) A co tam jeszcze może być przyczyną tego, że tak się dzieje ?? pozdro

skobel
23-05-08, 20:44
1. Zapchana przepustnica
2. Zapchany "silniczek krokowy"
3 Regulacja wolnych obrotów
Mam podobnie i własnie poczytałem se troche. Też bede musiał się za to zabrać.
Następnie restart i"nauka" ECU i powinno być GIT :aloha:

Cracus
23-05-08, 22:52
"Skobel" powiem Ci że ten silniczek krokowy już czysciłem ale to nie dało zadnego efektu i mechanior powiedział mi ze może on być zepsuty i przez to moze sie to dziać. Po jakims czasie przeczysciłem przepustnice z resztek oleju bo tam jakieś sie osadziły i powiem Ci polepszyło sie ale na krótki czas i teraz nie wiem co jest grane czy może znowu sie coś porobiło z ta przepustnicą albo może ten silniczek krokowy jest zajechany bądz coś z tymi obrotami mam pokrecone :( sam juz nie wiem od czego mam zacząc zeby to zrobić wrrr :/ Po sklepach szukałem tych silniczków krokowych i powiedzieli mi ze tego nie ma w sprzedazy i żebym zapytał w serwisie o to a tam napewno niezle bedą chcieli hajsu za to. Na allegro tez szukałem i byłyt jakies uzywki ale jaką pewnośc masz ze kupisz i ze bedzie śmigał. Możesz kupić na allegro i może po krótkim czasie być to samo, że bedzie sie chrzanić silniczek.