PDA

Zobacz pełną wersję : usprawnienie hani

dondi92
10-05-14, 14:59
Posiadam od nie dawna Honde Civic V HB silnik D13B2 ogolnie wszystko seryjne i mam pytanie co byscie mi poradzili w zmienie zeby polepszyc ! chodzi o wszystko od zawieszenia po osiagi przyspieszenie itp . < nie wchodzi w gre narazie wymiana silnika> posiadam gdzies 2k plus minus co w pierwszejkolejnosci w byscie zmienili jestem w tych sprawach swiezakiem wszystko pojdzie do mechanika tylko musze wiedziec co chce zrobic wiec pytam was o opinie ;) dzieki za każdego koma

PlushaQ
10-05-14, 17:23
Ja bym zaczął od przecinków, bo oczy bolą od czytania tego co piszesz.

Odpowiadając na pytanie w kolejności rzeczy istotnych, a nie drutowania nad samym silnikiem:
1. Hamulce + sprawne zawieszenie i układ skrętny
2. Wymiana silnika, bo jak to mawiają… z gówna bata nie ukręcisz.

Tu masz podstawowe info, wszystko inne co potrzebujesz wiedzieć znajdziesz w działach technicznych. Wystarczy się wysilić i poszukać, a nie czekać, aż podane zostanie na tacy.

toxic
10-05-14, 18:08
Modyfikacji jest sporo. Od usunięcia zwężki na dolocie poprzez przeróbki gaźnika, wymianę wałka rozrządu itd itp. Wpisz sobie w google modyfikacje d13b2 a wyników znajdziesz mnóstwo. Sam mam ten silnik i też szukałem na ten temat. Wujek google nie gryzie

Tiga
10-05-14, 19:10
Za 2k mozna maly remoncik zrobic, napewno tuleje metalowo gumowe w zawieszeniu, hamulce, amortyzatory, opony. Po tych zabiegach bedzie sie dobrze Hania prowadzila i bedzie bezpieczna. Od tego pownienes zaczac. Mozna zalozyc stabilizatory to duzo poprawi w zakretach.

CRX1
10-05-14, 20:46
W pierwszej kolejnosci b.dokładnie przeglądnij Hankę i zrób to co jest niezbędne , czyli zawias , heble . Po tym będziesz myślał o modach . Z tym silniczkiem nie wiele zdziałasz. Zawsze bedzie Ci brakowało mocy . I nie ma co się oszukiwać .Żeby fajnie się odpychało potrzebuje kucy. Więc zbieranie kasy na swap.