Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI Coupe Zmiana tulei na poliuretany

andgors@o2.pl
09-05-14, 11:09
Witam,

Zastanawiam się nad zmianą Tulei w mojej Hondzie.
Czytając forum spotkałem się z pozytywnymi opiniami o działaniu takich tulei.

Szukając w internecie firmy znalazłem 3 Strongflex, Olkusz i modernparts ta ostatnia z tego co widzę ma produkty ze strong flexu tylko w lepszych cenach.
Kupował ktoś od tych firm i może napisać coś o nich?

Jestem zdecydowany na tuleje aczkolwiek jeszcze nie wiem z którego miejsca i ew. o co pytać?

MadSkillz84
09-05-14, 11:24
Zamawiałem z olkusza i stronglex..obydwie paczki przyszy z olkusza czyli współpracuja ze sobą..jak nie jedna firma, jakość bardzo dobra, smar do poliuretanów w zestawie.

Endrju1
09-05-14, 11:39
Również zamawiałem z olkusza (forumowy grupowiec), póki co jeszcze w trakcie wymiany (braki czasu), więc nie wypowiem się jeszcze jak się na tym jeździ, jednak wykonanie jest w porządku.

MikeFoto
09-05-14, 11:52
Civic VI Coupe

Wiesz, że pytasz w dziale nadwozia MA/MB/MC czyli tzw "angielek" 5D i Aerodeck ?

Camellia Racing
09-05-14, 12:36
To prawie to samo :D

andgors@o2.pl
09-05-14, 13:27
Teraz przeglądam oferte olkusza i Modernparts porównuje je wizualnie i trochę się różnią sposobem wykonania. Widziałem sporo opini że poliuretany od nich mają jakies bomble lub są źle powycinane... Cenowo wypadają lepiej.. Ogólnie oferta w olkuszu jest strasznie nie czytelna dużo tekstu mało konkretów ciężko się połapać...
Moje spostrzeżenia:
Dziwne bo sam zestaw tylnego zawieszenia 590 w olkuszu a w Modernparts 720zł.
Przednie zawieszenie w olkuszu 450 a w modernparts 598 więc kupując w tym stylu: Olkusz 1040 a w modernparts 1252 (dają 5% rabatu) więc różnica nie wielka. tył się zgadza co do elementów 16szt ale w przypadku przodu w olkuszu 12szt. a w modernparts 14 więc więcej. więc komplet taki z Olkusza ma 28 elementów a z ModernParts 30elementów. tutaj różnica do 200zł więc jeszcze nie taka duża.. Natomiast w olkuszu znalazłem komplet za cene 825zł i tutaj pytanie czy to jest kompletny zestaw?? Wizualnie troche się różni i ma te jakby elementy metalowe na górze?

Endrju1
09-05-14, 13:35
Z tego co widziałem, w olkuszu zdarzają się pomyłki, ubytki i bąble widziałem u kogoś na tulejach niebieskich (najtwardsze), z moimi jest wszystko ok, zresztą, zawsze można reklamować.

andgors@o2.pl
09-05-14, 13:44
No tak ale reklamacje, koszty wysyłki czas oczekiwania i późniejsze nerwy jak coś będzie nie tak... chyba jednak wole nie ryzykować i trochę dopłacić.. Jeszcze pomyśle i dam znać skąd kupiłem:)

bartek_levis
09-05-14, 14:01
ja założyłem strongflex ale tylko pod tylne amory bo się znowu wytłukły i jestem bardzo zadowolony; sztywno, nie skrzypi, co do jakości również super, solidne tuleje metalowe, brak pęcherzy powietrza, dobrze dopasowane do wahacza smar w zestawie złego słowa nie powiem po przejechaniu 1 kkm jak reszta się wytłucze będę zmieniał sukcesywnie na pewno na strongflex`a ale cukierek na pewno oem wpadnie

Camellia Racing
09-05-14, 14:15
Przednie zawieszenie w olkuszu 450 a w modernparts 598 więc kupując w tym stylu: Olkusz 1040 a w modernparts 1252 (dają 5% rabatu) więc różnica nie wielka. tył się zgadza co do elementów 16szt ale w przypadku przodu w olkuszu 12szt. a w modernparts 14 więc więcej.

Uwzględniłeś poduszki amora, piździółki stabilizatora itp ?

andgors@o2.pl
09-05-14, 14:16
No właśnie z tego co widzę to wszyscy mają bardzo dobre zdanie o strongflex`ie... Właśnie dzwoniłem do ModernParts, oni są dystrybutorem StrongFlexu i zamówiłem komplet jeszcze rabat dostałem 1220zł przesyłka gratis:) Zobaczymy co z tego wyjdzie....

Camellia Racing
09-05-14, 15:16
Strongflex komplet normalnie powinien kosztować 700 - 800. Nic dziwnego, że masz przesyłkę "gratis" :D

kamil39
09-05-14, 15:51
hmm z Olkusza mialbys w grupowym komplet z wysylka a 670 zl..

andgors@o2.pl
09-05-14, 19:13
Do StrongFlexu też dzwoniłem 1400zł z wysyłką... Za dużo sie naczytałem o olkuszu, nawet przeglądałem inne fora i często jakieś problemy że niby trzeszczą, często są bąble od powietrza itp... a te strongflexowe miały lepsze opinie więc wybór padł na Modernparts... Mam nadzieje że będzie wszystko ok.

pawel-zatorski
15-05-14, 08:53
Daj znać jak dostaniesz te tuleje i je zamontujesz. Jestem bardzo ciekawe, ja mam u siebie z olkusza i jakimś dziwnym trafem tuleja zewnętrzna przedniego wahacza mi się wyłupała i będe musiał ją zmienić...

andgors@o2.pl
16-05-14, 08:43
No otrzymałem tuleje w środę i tego samego dnia również zostały zamontowane. Na razie auto jest inne, jakbym zupełnie przesiadł się do innego auta, sztywniejsze pewniejsze. Na razie mi się podoba i zdecydowanie na plus.

mateoze
06-06-14, 08:49
Słuchaj jak sie sprawują te polibuszki. Akurat mam Hanie rozebraną i chce zmienić kilka tulei na polibuszki. Możesz powiedzieć ktorę najlepiej. interesuje mnie przód i chce sie zmieścic w 400zł. Jest taka szansa? Jeśli nie to jakie wymienic... może ktoś pomóc? a i naprawdę warto z modernparts.pl? czy lepiej w tym olkuszu?

andgors@o2.pl
13-06-14, 07:38
Super, jak dla mnie temat który będę montował w każdym aucie:) Co do wymiany to chm... zobacz ogólnie w jakim masz stanie tuleje i wymieniaj parami pokolei:)

strongflex_eu
10-12-14, 10:34
Zamawiałem z olkusza i stronglex..obydwie paczki przyszy z olkusza czyli współpracuja ze sobą..jak nie jedna firma, jakość bardzo dobra, smar do poliuretanów w zestawie.

Firma Strongflex nie ma nic wspólnego z firmą Deuter z Olkusza. Jeśli kupiłeś tuleje Strongflex a paczka przyszła z Olkusza najprawdopodobniej zostałeś oszukany.