PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek nie zawsze zamyka drzwi

Morgulek
09-05-14, 10:29
Witam mam problem z centralnym zamkiem prestige aps 250 byłem u elektryka który mi go naprawił bo podobno był spalony moduł, centraly działał bez zastrzeżeń aż do czasu wygłuszenia drzwi po wygłuszeniu drzwi przy zamknięciu/otwieraniu był sygnał alarm się uzbrajał lecz nie zawsze zamyka/otwiera drzwi, troszke pokombinowałem pozmieniałem ustawienia ścięgna i na chwile obecną mniej więcej raz na tydzień nie chce się zamknąć muszę jeszcze raz go otworzyć pilotem i zamknąć aby wszystko było cacy, przy otwieraniu nie widzę już problemu tylko przy zamykaniu. Czy może to być wina np siłownika albo sygnału czy nadal mam źle ustawione ścięgna bądź jest to jeszcze jakis inny problem? ma ktoś jakiś pomysł ?:)

pasikonik
09-05-14, 11:04
Sprawdź jeszcze raz cięgna, też ostatnio wygłuszając drzwi przyblokowałem cięgna i nie chciały działać jak należy. Trzeba było parę razy zdejmować i zakładać tapicerkę zanim było ok ;)
A problem z domykaniem też kiedyś miałem w drzwiach w poprzednim aucie - siłownik już nie dawał rady i często nie domykał drzwi pasażera. Chociaż był "nierozbieralny", to go otworzyłem, przeczyściłem, przesmarowałem i śmigał dalej. Tobie nie domyka wszystkich jak się domyślam, więc pewnie wina siłownika u kierowcy, ale sprawdź najpierw wygłuszenie ;)

Morgulek
09-05-14, 12:50
no u mnie wszystkich nie zamyka ;] sprawdze jeszcze raz wygłuszenie bo już troche je wycinałem przy cięgnach ale sprawdze to ;]