Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : skrzypi± spręzyny po deszczu

marcin EZG
22-05-08, 11:40
rok temu zakladalem jamexy -40 mm ,ogolnie sprawuja sie dobrze ale jak spadnie deszcz i jest mokra nawierzchnia zaczynaj± skrzypiec mi na nierównosciach sprężyny.
A to raz z przodu a to raz z tyłu,doprowadza mnioe to do furii.
Jak jest cieplo i sucho ręk± odjeło:)
Wydaje mi sie ze skrzypi± w gornej czesci kolumny mcphersona,co z tym zrobic ,znacie jakis sposob aby to wyeliminowac?

muzammil
22-05-08, 13:57
nie sa to sprezyny tylko raczej tuleje gornych wahaczy, w Hondach czasem wlasnie one skrzypia przy wilgotnej pogodzie. Warto tez sprawdzic sworznie.

Blondyn988
22-05-08, 17:57
przyłacze sie bo mi od kilku dni zaczelo tez cholernie skrzypiec na dziurach ale tylko w przodnim lewym kole,lecz u mnie to niejest zależne od pogody??Zaraz spróbuje WD40 napsikać,moze cos pomoze

[ Dodano: Czw 22 Maj, 2008 ]
aha i ja mam ja obniżona,ale wiem tylko ze to jakies niebieskie sprezyny

muzammil
22-05-08, 18:58
to nie sprezyny, powtarzam raz jeszcze- sprawdzcie sworznie i gumy na wahaczach.

Paweł007
24-05-08, 07:59
marcin EZG, u mnie po zalozeniu jamexów zaczelo sie to samo. Pewnie zbieg okolicznosci ze akurat z jamexami takie objawy po deszczu :huh: Skrzypiała tylko jedna strona z tylu ale wypsikałem sporo WD40 na wszystkie gumy wahacza i jest juz ok

szpaq0
24-05-08, 14:12
przyłacze sie bo mi od kilku dni zaczelo tez cholernie skrzypiec na dziurach ale tylko w przodnim lewym kole,lecz u mnie to niejest zależne od pogody??Zaraz spróbuje WD40 napsikać,moze cos pomoze

dokładnie mam to samo też w lewym przednim, też mam obniżon± ale jakimi¶ fioletowymi sprężynami ,raz na jaki¶ czas zaskrzypi±, nie wiem od czego to zależy...

szpaq0
24-05-08, 14:12

dokładnie mam to samo też w lewym przednim, też mam obniżon± ale jakimi¶ fioletowymi sprężynami ,raz na jaki¶ czas zaskrzypi±, nie wiem od czego to zależy...

kozik555
24-05-08, 19:23
Skrzypienie to nie od sprezyn jak by to był± sprezyna to by było słychac takie głuche odgłosy walenie jednego zwoju o drugi tak jak pisali poprzednicy tuleje wachaczy tył 99% to cukierki tak skrzypi±.

kozik555
24-05-08, 19:23
Skrzypienie to nie od sprezyn jak by to był± sprezyna to by było słychac takie głuche odgłosy walenie jednego zwoju o drugi tak jak pisali poprzednicy tuleje wachaczy tył 99% to cukierki tak skrzypi±.

szpaq0
25-05-08, 07:32
kozik555, masz racje, mechanik stwierdził że się zesmarkał ;)

szpaq0
25-05-08, 07:32
kozik555, masz racje, mechanik stwierdził że się zesmarkał ;)