Zobacz pełną wersję : EG5 D16Z6 ktoś widział, ktoś zna?
Przymierzam się do zakupu Hondy z tego ogłoszenia:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4219508197
Jadę na nią zobaczyć (200km) z dwoma mechanikami, ale niestety nie znam żadnego "Hondziarza", który zerknąłby fachowym okiem. W związku z powyższym zwracam się do Was z ogromną prośbą, o jakiekolwiek informacje na temat tego samochodu.
Kocham model EG5 i zawsze chciałem taką mieć. Będzie to już moja trzecia EG5 i mam nadzieję, że "docelowa" :) Myślę, że ten silnik jest godny polecenia, dużo dobrego o nim słyszałem. W przyszłości chciałbym potraktować tej egzemplarz jako bazę pod swap. Patrząc na aukcję pojawia się kilka pytań:
1. Czy rozpórka była seryjnie?
2. Czy model EG5 z silnikiem D16Z6 ma seryjnie wzmocnione zawieszenie oraz tarcze z tyłu?
3. Czy dokładki można ściągać, są faktycznie oryginalne?
4. Śruby mocujące zderzak do pasa przedniego są oryginalne? Wydaje mi się, że miał wypadek z przodu (prawa lampa).
Jak ogólnie oceniacie powyższy egzemplarz. Wiem, że ciężko bez patrzenia stwierdzić cokolwiek, ale przed ogólnymi oględzinami bardzo chciałbym mieć jakiś fundament.
Dziękuje za pomoc! :)
Przymierzam się do zakupu Hondy z tego ogłoszenia:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4219508197
Jadę na nią zobaczyć (200km) z dwoma mechanikami, ale niestety nie znam żadnego "Hondziarza", który zerknąłby fachowym okiem. W związku z powyższym zwracam się do Was z ogromną prośbą, o jakiekolwiek informacje na temat tego samochodu.
tu jest od tego temat http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?11761-Chc%EA-kupi%E6-honde-zna-kto%B6-to-auto-Warto/page1094
Kocham model EG5 i zawsze chciałem taką mieć. Będzie to już moja trzecia EG5 i mam nadzieję, że "docelowa" :) )[/QUOTE]
tzn ?
miałes juz 2 eg5 ?
1. Czy rozpórka była seryjnie? nie
2. Czy model EG5 z silnikiem D16Z6 ma seryjnie wzmocnione zawieszenie oraz tarcze z tyłu?) seryjne tarcze z tyłu +stabilizator tył +przód oraz w tej wersji EG5 masz ABS + wieksze tarcze z przodu 260
3. Czy dokładki można ściągać, są faktycznie oryginalne? dokładki nie sa oryginalne bocznych nie sciagniesz trzeba kupic seryjne uzywane po 30zł szt tez tyłu przodu trzeba odkleić
4. Śruby mocujące zderzak do pasa przedniego są oryginalne? Wydaje mi się, że miał wypadek z przodu (prawa lampa).
tym sie akurat nie przejmuj na pewno miał kilka mniejszych kolizji w ciągu tych 20 lat
tył tz chyba dostał bo burta w innym odcieniu ale to nie jest najważniejsze
najważniejszy to zdrowy silnik nie biorący oleju
no i buda bez rdzy + lakier w dobrym stanie
bo to najdroższe rzeczy
resztę można dosyć tanim kosztem doprowadzić
Jak ogólnie oceniacie powyższy egzemplarz. Wiem, że ciężko bez patrzenia stwierdzić cokolwiek, ale przed ogólnymi oględzinami bardzo chciałbym mieć jakiś fundament.
fajny egzemplarz z dobrym wyposażeniem
czarnym wnętrzem ,
tylko wiejskie dokładki trzeba wywalić
Tak myślałem, że jest jakiś temat, dziękuję za odpowiedź.
Tak miałem już dwie EG5. Pierwsza D13B2, bardzo zniszczona (dzięki niej pokochałem ten model), druga, aktualna D15B2, doinwestowana, ale nie zrobiłem nic z blachą, nie jest zła, ale na pewno do roboty. Chciałbym zmienić aby mieć mocniejszy silnik, ale nie chcę robić swap'a do obecnej budy, wolę kupić zdrową z trochę mocniejszym i w przyszłości coś pokombinować.
Tak myślałem, że coś z tyłu też jest nie tak. Wiadomo wypadki zawsze jakieś będą. Próbuje dowiedzieć się jak najwięcej, żeby wiedzieć na pewno czy ta Honda nie była jakaś składana czy naciągana.
Czyli zawieszenie jest seryjne, a nie jakieś przerabiane. To jest dla mnie istotne. Boję się trochę tych dokładek.. Pewnie ktoś założył je, żeby coś ukryć, jak sądzicie? Poza tym są okropne, uszkodzę lakier albo coś jak je ściągnę?
Wiejskie dodatki masz na myśli dokładki? Lotka w porządku? Też chyba nie seryjna bo jakaś większa.
Sprzedawca mówi, że egzemplarz nie kopci, niezależnie od obrotów, ubytki w oleju pojawiają się tylko co mniej więcej 10 000 km.
Tak myślałem, że jest jakiś temat, dziękuję za odpowiedź.
Tak miałem już dwie EG5. Pierwsza D13B2, bardzo zniszczona (dzięki niej pokochałem ten model), druga, aktualna D15B2, doinwestowana, ale nie zrobiłem nic z blachą, nie jest zła, ale na pewno do roboty.
lol eg5 to model z silnikiem 1.6
poprzednio miałeś eg4
ten samochód to civic 5 gen wersja Hatchback
a eg to modele silnikowe
Chciałbym zmienić aby mieć mocniejszy silnik, ale nie chcę robić swap'a do obecnej budy, wolę kupić zdrową z trochę mocniejszym i w przyszłości coś pokombinować..słuszna decyzja
Boję się trochę tych dokładek.. Pewnie ktoś założył je, żeby coś ukryć, jak sądzicie? Poza tym są okropne, uszkodzę lakier albo coś jak je ściągnę?.
ukryć to sie zawiele nie da raczje a bo zasłaniają mniej wieciej tyle samo co seryjne ewentulanie moze byc ew rdza pod tym plastikiem na rodu nadkola bo tam najczesciej wychodzi
to można sciaganc bardzo łatwo pod tym bedzie pewnie jakas rdza wiec moze uda sie utargować troche dzieki temu
boczne lakieru nie uszkodzą
Wiejskie dodatki masz na myśli dokładki? Lotka w porządku? Też chyba nie seryjna bo jakaś większa.
tak głównie te boczne ba sa okrutnie wiejskie
przednia dokłada jest bardzo porzadana
tylna jak tam juz chcesz
lotka jest seryjna
A widzisz, tak myślałem, że coś namieszałem z tym EG. Rozumiem, że seryjne dodatki do progów są plastikowe i czarne? Ja tak aktualnie mam w EG4. Czy ten silnik będzie dużo bardziej dynamiczny niż D15B2?
A
Rozumiem, że seryjne dodatki do progów są plastikowe i czarne? tak
Czy ten silnik będzie dużo bardziej dynamiczny niż D15B2?zalezy co znaczy duzo
ale generalnie tak
jest to takie minimum na którym warto robić mody
ponadto jest to dobra baza pod kompresor i 200KM
Lubie przyspieszenie. Z tego co widziałem to fajnie przyspiesza ten silnik. Napaliłem się, tylko chciałbym jeszcze moją sprzedać do czasu kupna.
Lubie przyspieszenie. Z tego co widziałem to fajnie przyspiesza ten silnik.a.
na pwno nie bedziesz zawiedziony przyspieszeniem
Napaliłem się, tylko chciałbym jeszcze moją sprzedać do czasu kupna.
to musze cie zmartwić bo jesli to nie jest mina to bardzo szybko pójdzie
ja w zeszłym roku kupowałem
i doświadczenia ci powiem
ze masz max 2-3 dni
weekendu na pewno nie przetrwa :D jesli jest w dobrym stanie
Właśnie wróciłem z wyprawy. Kibel. Masakra. 450 km psu w dupe. Pomijam temat 10 kilogramów kitu i różnych odcieni. Jest mozliwe, że VTEC nie działa???? Reasumując dla potomnych, szkoda czasu i pieniędzy. Niedawno mocno bite, spawane podłużnice, odpicowane na sprzedaż, jeszcze dobrze nie zaschlo gdzieniegdzie.