PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z przestawieniem temperatury nawiewu.

Marek2354
08-05-14, 12:49
Witam.
Szukałem po forum ale nie widzę problemu podobnego do mojego.
Mianowicie w mojej hance mam problem przy ustawianiu temperatury nawiewu na tym "suwaku".
Wszystko pięknie dopóki nie dojdzie mniej więcej do środka czy to z ciepłego na zimny czy na odwrót.
Kiedy suwak dochodzi do środka połowy coś jakby go blokuje. Przez siłę daje rade go ustawić ale to jednak trochę męczące zwłaszcza w trakcie jazdy.
Kładłem się tam pod konsolę i w miejscu gdzie zamocowana jest linka wsio chodzi jak trzeba. Jak złapałem za tą blaszkę do której jest mocowana ta linka i przesuwałem tym razem z suwakiem to szło gładko.
Mam nadzieję, że opisałem problem wystarczająco. Porobię jeszcze jakieś fotki wieczorem to będzie jasność o co mi chodzi:)
Spotkał się może ktoś z podobną usterką?

Kazik_h9w3
08-05-14, 13:06
Wychodzi na to ze problem polega na tym ze ten drut ma duze opory w przesuwaniu sie w pancerzu sprawdź czy czasami nie jest on gdzies mocno wygiety albo po prostu w ktoryms miejscu przytrzasniety
Ps. Chyba w tym dziale civic nie ma suwakow ;-)

Marek2354
09-05-14, 01:07
No może i zły dzial:-) sorry. Prosze o przeniesienie w odpowiednie miejsce. A co do tego co mówisz kolego to zerknę na weekendzie i dam znac co ustaliłem.

HEG8
09-05-14, 13:43
Przesmaruj mechanizm przy nagrzewnicy...