Zobacz pełną wersję : Gdzie kupić filtr przeciwpyłkowy (kabinowy)
Witam.
Chcę kupić filtr przeciwpyłkowy (kabinowy) węglowy firmy Knecht, Mann lub Hengst. Auto honda civic 3-drzwiowa 2000 rok, silnik 1.5VTEC D15Z6, EK3. Wymiary filtra to ok. 225x200x30mm (zmierzyłem stary). Stary filtr nie jest węglowy a teraz chciałem kupić węglowy którejś z powyższych firm ale w sklepach nawet na zamówienie nie ma takich.
Gdzie mogę taki kupić?
Dodatkowo w jednym sklepie mieli tylko firmy Aster co sądzicie o filtrach tej firmy?
Ludzie. Patrzcie w jakich działach piszecie...
sent out from my lovely phone
bartek_levis
08-05-14, 10:44
http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?14-Civic-92-00-amp-CRX-delsol w tym dziale
filtr knehta mahle dostaniesz w intercarsie
mann inter team
hengst auto gietka warszawa
Możecie podać bezpośredni link do filtra o takich wymiarach bo szukam ale są inne wymiary takiego nie mogę znaleźć.
Ja kupowałem niedawno na allegro. Jest jeden sprzedawca, odróżnia nawet wersje z klimą od tych bez.
Za filtr z wysyłką zapłaciłem 26zł.
Ja brałem w japomoto i brałem 3 czy 4 sztuki. Bezproblemowo pasowały do 5d i 3d
Rozumiem że oprócz firmy aster nie ma filtrów węglowych w tym rozmiarze.
Camellia Racing
09-05-14, 15:14
U babci z watoliny będzie najlepszy!
Ja miałem jakiś japoński i po nr kupowałem w tym roku znów taki sam
U babci z watoliny będzie najlepszy!
Z węglem kamiennym - 2 bryłki starczą.
A co do filtrów węglowych to gdzie sens i logika? Skoro jest obieg zamknięty i przestaje śmierdzieć na zwykłym po 2 sek to na kiego ten węgiel? Bimber możecie przez węgiel przepuszczać a nie tutaj ; )) Zresztą drogi jest i zawsze mi powtarzał gościu ze sklepu - zmień Pan ten częściej lepiej, a nie ten węglowy długo trzymać i racji ma troche. Moim zdaniem filtr po każdej zimie powinien być zmieniony i zabawa w drogie nie ma sensu.
Z węglem kamiennym - 2 bryłki starczą.
A co do filtrów węglowych to gdzie sens i logika? Skoro jest obieg zamknięty i przestaje śmierdzieć na zwykłym po 2 sek to na kiego ten węgiel? Bimber możecie przez węgiel przepuszczać a nie tutaj ; )) Zresztą drogi jest
To chyba nie wiesz jaki jest sens takiego fiktra bo nie o filtrowanie zapachów tu chodzi, filtr i tak zmieniam po zimie i różnica między zwykłym 25-30zl a węglowym za 40.50zl nie jest jakaś kosmiczna. Z resztą to indywidualna sprawa czy ktoś woli mieć bardziej filtrowane powietrze czy nie
To powiedz jaka jest różnica? Czym wyróżnia się węgiel? Zapachy i niby dymy pochłania? Aż tak cudowny to on nie jest, ale magia działa na takich jak Ty. Płyny owszem, ale do filtracji powietrza to on takiej magii nie ma aż.
Nadal nie zrozumiałeś. Pyłki to może i pochłania ale nie zapachy i dymy. Tak w ogóle to każdy decyduje za siebie bo kto mi zabroni wydać te kilka zł więcej na taki filtr choćby właśnie dla takiego widzi mi się bo mam. Twoje zdanie jest takie że nie warto i szanuję to dlatego nie piszę że tylko i wyłącznie trzeba kupić taki filtr, poprostu zwracam uwagę na teoretycznie lepsze filtrowanie a zakup i wybór to iwndywidualna sprawa. Swoją drogą do polo 2008 ost kupowałem i wychodzi taniej jeszcze jak do hondy i biorąc pod uwagę że co roku go wymieniam to dadatkowe nawet 20zl w skali roku to żaden wydatek
Powiedzcie mi co zrobić by auto tak nie parowało podczas jazdy w deszczu. Nie wiem czy ten filtr mi moknie czy co:/
Camellia Racing
14-05-14, 09:02
Włączyć klimatyzację, odtłuścić szyby itp
bartek_levis
14-05-14, 12:18
pochłaniacz wilgoci zamontuj ten w 5d modelowo szyby parują dość mocno
Non stop jeżdżę na klimie niby problem znika ale nie likwiduje przyczyny. Gdy puszczam nawiew bez klimy na szyby widać jak od tego powietrza wilgoć się osadza na szybach.
Posprawdzaj czy gdzieś ci woda nie przesiąka, nie powinny szyby cały czas parować. Sprawdź czy po wyjęciu silnika nie jest wilgotny, może gdzieś pod dywanikami masz wilgoć, może jeszcze gdzie indziej.
Zanurkuj i obejrz ten filtr. Dziwna sprawa.
obejrz
http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--gak-j92v--/194trtw9lwx2hjpg.jpg
U mojego ojczyma w almerce były takie objawy, wystarczyła wymiana filtra
Zamieszczone przez MM63
obejrz
Pacz
Pacz
http://gwiazdologia.naszeszczescie.pl/wp-content/uploads/2012/03/co-ja-pacze.jpeg
Zaraz cała strona będzie o błędzie ortograficznym... Dodajmy jeszcze kilka zdjęć kotów, psów.
Szyby mogą parować też jak z mokrymi buciorami, kurtkami się wchodzi i nie wietrzy autka.
Dzięki za odpowiedzi te na temat i nie na temat :)
Pytałem o filtr węglowy dlatego że w serwisie klimy taki mi polecali ale widzę że nie ma co przepłacać.
Co człowiek to opinia. Dla mnie to bezsens. Poszukaj poczytaj. Przez filtr węglowy to można fajke palić albo bimber przepuszczać ; ) Jak widziałeś wyżej kolega bronił filtra węglowego, ale nie podał argumentu dlaczego ; ) W węglowych z prawdziwego zdarzenia zachodzi absorpcja, ale w postaci granulek. a nie takiej warstewki śmiesznej ; )
Więc:
-węgiel to na pewno pochłanianie prawie tylko zapachu i niczego innego (cząstki stałe pochłania sam filtr)
- krótkie działanie przez jego zużycie
- niby toksyny, ale tyle co go tam jest to na cud bym nie liczył - no, ale niech będzie ; ) Zamontujmy węglowy i otwórzmy okna ; ) Ta godzina dziennie w aucie z filtrem węglowym to dłuższe życie ; )
...ale jakie zapachy? Przecież jak nie jedziemy za szambowozem, to niczego nie czuć.
I jest obieg zamknięty. O to mi chodzi cały czas.
Odkopuję temat zanurkowałem pod schowek - pianka wokół ramki filtru kabinowego jest wilgotna (ponad dwa dni po opadach deszczu) ale sam filtr jest (już?) suchy. Co ciekawe wczoraj zauważyłem że po godzinnej przejażdżce z wężyka znajdującego się pod maską w okolicach filtru kabinowego przez chwilę ciurkiem leciała woda. Teraz mam pytanie do Was czy ten wężyk ma coś wspólnego z filtrem kabinowym? Jakieś może odwodnienie jego czy coś?
Dużo wybór filtrów jest na Filterpol.pl Na pewno znajdzie się też komplet filtrów samochodowych wraz z kabinowym.
Dużo wybór filtrów jest na Filterpol.pl Na pewno znajdzie się też komplet filtrów samochodowych wraz z kabinowym.
Kupowałem tam, przysłali mi nie to co zamawiałem. Od sprzedawcy pachniało alkoholem.
Na dodatek drogo.
Nie polecam i odradzam.
http://img.sadistic.pl/pics/9346987b875f.png
Kolega na bank czekał ponad rok na odpowiedź =]