Zobacz pełną wersję : Honda civic coupe 2001r vii em2 d17a8 120km dziwne drzenie gałki biegów
witam, podczas jazdy na 5 biegu przy predkosci 100 - 120 odczuwam na gałce zmiany biegów dziwne drzenie albo tarcie!
ponizej 100 jest ok na pozostałych biegach tez ok .czy to ma cos wspolmnego z lozyskami skrzyni???
Kola i tarcze wywazone? ;)
wątpie zeby to bylo od kół lub od tarcz . co ma to wspólnego z galka zmainy biegów.
to skoro wątpisz to po co pytasz? :confused:
albo chcesz rady albo nie, dwóch kolegów mówi że koła to sprawdź może koła
chyba że chcesz wyrzucać pieniądze to najpierw wyciągnij skrzynie i sprawdź łożyska:o
DragonSmok89
09-05-14, 16:32
a nie masz lekkiego słyszalnego rezonansu przy podanych prędkościach?
Miałem podobnie w mojej i przez rok z tym walczyłem metodą prób i błędów. Problemem była jedna z linek do zmiany biegów, która uderzała o pancerz ją otulający. Mówiąc najprościej rozebrałem tunel środkowy, są tam 2 linki do sterowania biegami (lewo- prawo, przód- tył), wystarczyło ręką lekko przesunąć jedną z nich i jest OK, nic nie drży. Linka inaczej układa się w pancerzu i nie rezonuje o niego. Żeby problem nie wrócił podciągłem ową linkę tytyrytką żeby zawsze była w tej pozycji i nie zmieniała jej.