tomi8963
06-05-14, 18:01
Witam wszystkich, jestem pare dni po kupnie mojej wymarzonej Hani 1999r 1.4 Is Ej9 w pelni seryjnej jedyne co zostalo zrobione, to wyciety katalizator i nowy tlumik, reszta seria :) Bylem dzisiaj na stacji diagnostycznej, Pan stwierdzil ze przod jest zrobiony wszystko ok, jedynie z tylu do wymiany mam :
1.Tuleje wachaczy tylnych podluznych lewa + prawa strona
2.Drazki reakcyjne gorne lewa + prawa strona
3.Wymiana oleju (byl zalany mobil one 10w40)
I teraz pytanie do fachowcow ktorzy orientuja sie w cenach oraz jakoscia poszczegolnych czesci, mianowicie ile wycenilibyscie za wymiane tych czesci (przy okazji oleju) oraz jezeli jest to az tak istotne i sa jakies wytrzymalsze czesci jakie by to byly (mile widziana nazwa/model) nie ukrywam ze nie znam sie na mechanice a nie chcialbym zostac obkrojony z kasy ktorej z reszta za wiele juz nie posiadam po kupnie auta... Dlatego tez bardzo prosze o wycene takiego "zabiegu" i z gory serdeczne dzieki za info ;)
(szukalem w wyszukiwarce nic nie znalazlo albo cos zle wpisalem jak cos to sorki jezeli temat byl poruszony..)
1.Tuleje wachaczy tylnych podluznych lewa + prawa strona
2.Drazki reakcyjne gorne lewa + prawa strona
3.Wymiana oleju (byl zalany mobil one 10w40)
I teraz pytanie do fachowcow ktorzy orientuja sie w cenach oraz jakoscia poszczegolnych czesci, mianowicie ile wycenilibyscie za wymiane tych czesci (przy okazji oleju) oraz jezeli jest to az tak istotne i sa jakies wytrzymalsze czesci jakie by to byly (mile widziana nazwa/model) nie ukrywam ze nie znam sie na mechanice a nie chcialbym zostac obkrojony z kasy ktorej z reszta za wiele juz nie posiadam po kupnie auta... Dlatego tez bardzo prosze o wycene takiego "zabiegu" i z gory serdeczne dzieki za info ;)
(szukalem w wyszukiwarce nic nie znalazlo albo cos zle wpisalem jak cos to sorki jezeli temat byl poruszony..)