Zobacz pełną wersję : Łapa i poduszki silnika.
Mam do Was prośbę. Na ostatnim darmowym przeglądzie powiedziano mi że mam do wymiany lewą i prawą dolną poduszkę silnika, no i teraz szukam najlepiej kompletnych, czyli z łapą, abym mógł sam je powymieniać. Moja prośba zaś tyczy się numerów tych części. Zapewne są tu osoby co mają dostęp do serwisówek Hondy i są w stanie zdobyć te numery, byłbym niezmiernie wdzięczny jakby ktoś z Was podał te numery. Łatwiej byłoby mi szukać tych elementów.
Numer nadwozia SHHMA87600U103441, silnik D14A2
Na ostatnim darmowym przeglądzie (...)
Ten poczatek zdania juz mowi, ze powinienes ostroznie podejsc do tej diagnozy... Zanim niepotrzebnie wydasz pare zlotych, podjedz do jakiego dobrego mechanika i niech Ci sprawdzi, czy poduszki sa rzeczywiscie do wymiany. Masz w ogole jakies niepokojace objawy?
Niezależny mechanik mówił że mam jedną poduchę zerwaną i klasyfikuje się tylko do wymiany, a druga od biedy mogła by jeszcze zostać.
Co do objawów, to ciężko coś stwierdzić. Silnik po odpaleniu nie szarpie, nie skacze a problemy pojawiają się natomiast po rozgrzaniu silnika. Mianowicie jak ruszam z miejsca i powoli puszczam pedał*sprzęgła to silnik jakby chciał*wyskoczyć spod maski, szarpie jak nienormalny. Dziwi mnie tylko to że jak jest zimny to nic takiego się nie dzieje. Mogę ruszać na półsprzęgle i jest OK. Nie wiem czy winne są temu te zerwane poduchy, pewnie nie bo na zimno wszystko jest dobrze. Niemniej i tak chciałbym je wymienić skoro są uszkodzone.