PDA

Zobacz pełną wersję : Łapa i poduszki silnika.

Marcin_G
21-05-08, 10:17
Mam do Was prośbę. Na ostatnim darmowym przeglądzie powiedziano mi że mam do wymiany lewą i prawą dolną poduszkę silnika, no i teraz szukam najlepiej kompletnych, czyli z łapą, abym mógł sam je powymieniać. Moja prośba zaś tyczy się numerów tych części. Zapewne są tu osoby co mają dostęp do serwisówek Hondy i są w stanie zdobyć te numery, byłbym niezmiernie wdzięczny jakby ktoś z Was podał te numery. Łatwiej byłoby mi szukać tych elementów.
Numer nadwozia SHHMA87600U103441, silnik D14A2

Gruszka
22-05-08, 18:31
Na ostatnim darmowym przeglądzie (...)
Ten poczatek zdania juz mowi, ze powinienes ostroznie podejsc do tej diagnozy... Zanim niepotrzebnie wydasz pare zlotych, podjedz do jakiego dobrego mechanika i niech Ci sprawdzi, czy poduszki sa rzeczywiscie do wymiany. Masz w ogole jakies niepokojace objawy?

Marcin_G
22-05-08, 22:00
Niezależny mechanik mówił że mam jedną poduchę zerwaną i klasyfikuje się tylko do wymiany, a druga od biedy mogła by jeszcze zostać.
Co do objawów, to ciężko coś stwierdzić. Silnik po odpaleniu nie szarpie, nie skacze a problemy pojawiają się natomiast po rozgrzaniu silnika. Mianowicie jak ruszam z miejsca i powoli puszczam pedał*sprzęgła to silnik jakby chciał*wyskoczyć spod maski, szarpie jak nienormalny. Dziwi mnie tylko to że jak jest zimny to nic takiego się nie dzieje. Mogę ruszać na półsprzęgle i jest OK. Nie wiem czy winne są temu te zerwane poduchy, pewnie nie bo na zimno wszystko jest dobrze. Niemniej i tak chciałbym je wymienić skoro są uszkodzone.