PDA

Zobacz pełną wersję : Kto zrobi SWAP i mini-me w okolicach Bydgoszczy ???

brzoza20
21-05-08, 00:01
Witajcie.
Mam Civ'a z 1995r z motorkiem 1.3. Okazyjnie dostałem silnik d15b7 i mam zamiar go wstawić. Kończę przy okazji kompletowanie potrzebnych gratów do zrobienia mini-me i chciałbym wiedzieć, która firma z woj. kujawsko-pomorskiego mogłaby się tego od początku do końca podjąć. Gdyby chodziło o samą sprawę mechaniki, podejrzewam, że znajomy mechanik poradziłby sobie z tym, ale dochodzi do tego jak udało mi się dowiedzieć wymiana całej wiązki i to jest coś z czym nikt nie chce się bawić ;/ Pomóżcie :(

Gumka23
23-05-08, 08:29
Sprobuj w http://garazraceteam.pl/warsztat.html .. Chlopaki dobrze ogarniaja temat.

bazelaro
23-05-08, 22:41
Sprobuj w http://garazraceteam.pl/warsztat.html .. Chlopaki dobrze ogarniaja temat.
Polecam - znają się na rzeczy !!

brzoza20
23-05-08, 23:48
Hmmm no cóż... dzwoniłem do nich i niestety powiedzieli mi, że nie bardzo im leży taka operacja... że to dużo roboty i nie bardzo im się chce za to zabierać ;/ mam się skontaktować z nimi za kilka dni jak przemyślą sprawę, ale nie mam za bardzo co się napalać ;] więc chyba muszę poszukać innej firmy... takiej, która się zadania nie boi i podejmie się go ;]

Zgłaszajcie inne propozycje jeśli jakieś macie :)

maciej29
24-05-08, 12:16
Hmmm no cóż... dzwoniłem do nich i niestety powiedzieli mi, że nie bardzo im leży taka operacja... że to dużo roboty i nie bardzo im się chce za to zabierać ;/ mam się skontaktować z nimi za kilka dni jak przemyślą sprawę, ale nie mam za bardzo co się napalać ;] więc chyba muszę poszukać innej firmy... takiej, która się zadania nie boi i podejmie się go ;]

co ty pier.... poprostu czasu ni ma bo jest troche pracy jakos u mnie swap jest i byl robiony w grt i nie narzekam

maciej29
24-05-08, 12:16

co ty pier.... poprostu czasu ni ma bo jest troche pracy jakos u mnie swap jest i byl robiony w grt i nie narzekam

brzoza20
24-05-08, 14:22
Ja mówię tylko to co mi powiedzieli przez tel jak dzwoniłem ;] zadzwonię za kilka dni tak jak mi mówili, ale gdyby się okazało, że nie zrobią to szukam dalej innej firmy, więc jak możesz to sie kolego nie oburzaj, bo ja sobie nic z tego co napisałem nie wymyśliłem :)

brzoza20
24-05-08, 14:22
Ja mówię tylko to co mi powiedzieli przez tel jak dzwoniłem ;] zadzwonię za kilka dni tak jak mi mówili, ale gdyby się okazało, że nie zrobią to szukam dalej innej firmy, więc jak możesz to sie kolego nie oburzaj, bo ja sobie nic z tego co napisałem nie wymyśliłem :)

sunnboy
24-05-08, 19:46
imho,swap na d15b7 nie jest zbyt atrakcyjnym swapem a chlopaki maja konkretniejsze tematy na dziale takze sie nie dziwie :piwo2:

sunnboy
24-05-08, 19:46
imho,swap na d15b7 nie jest zbyt atrakcyjnym swapem a chlopaki maja konkretniejsze tematy na dziale takze sie nie dziwie :piwo2:

maciej29
24-05-08, 21:05

dobrze gadasz

maciej29
24-05-08, 21:05

dobrze gadasz

brzoza20
25-05-08, 11:03
No właśnie i tutaj jest problem ;/ ewentualnie wystarczy mi tylko elektryk, który położy mi całą wiązkę... bo mechanika w zasadzie mam... poskłada wszystko do kupy :) podpowiedzcie mi chociaż czy znacie jakiegoś elektryka, który mógłbym całą wiązkę mi położyć bo to jest największe moje zmartwienie ;/

brzoza20
25-05-08, 11:03
No właśnie i tutaj jest problem ;/ ewentualnie wystarczy mi tylko elektryk, który położy mi całą wiązkę... bo mechanika w zasadzie mam... poskłada wszystko do kupy :) podpowiedzcie mi chociaż czy znacie jakiegoś elektryka, który mógłbym całą wiązkę mi położyć bo to jest największe moje zmartwienie ;/

RDK
26-05-08, 01:08
swap jest swap, pieniadze żadne nie smierdzą takze wybieranie czy to d15b7 czy k seria nie gra roli podejrzewam, kwestia tego, ze są zajęci napewno, a to dobrze o nich świadczy chyba ;)

BARTAS998
26-05-08, 21:39
swap jest swap, pieniadze żadne nie smierdzą takze wybieranie czy to d15b7 czy k seria nie gra roli podejrzewam, kwestia tego, ze są zajęci napewno, a to dobrze o nich świadczy chyba ;) - albo w chu.... wala, znam takich ktorzy prostych zadan nie umieja sie podjac. Skoro swap na B7 jest prostszy od K to co?

maciej29
26-05-08, 22:53
jesli warsztat nie ma czasu bo zawaleni robota to sie nauczyc i samemu robic

BARTAS998
26-05-08, 23:34
jesli warsztat nie ma czasu bo zawaleni robota to sie nauczyc i samemu robic - a jak dojdziesz sam do czegos to satysfakcja murowana!

maciej29
26-05-08, 23:38
pewnie ze tak

RDK
27-05-08, 00:32
albo w chu.... wala, znam takich ktorzy prostych zadan nie umieja sie podjac. Skoro swap na B7 jest prostszy od K to co?ale co "co" ?
ja tylko napisałem co wiem, gadałem kilka razy ze Sławkiem, GRT to firma która dba o klientów, widze to chocby po tym jak rozmawiają z potencjalnym klientem więc wątpie żeby komuś kazali sie czochrac, moze chłopaki z GRT kogos poleca?

Ekard
27-05-08, 11:08
Jeśli masz wiązke od d15b7 to wyciągnięcie starej i włożenie nowej to nie jest takie straszne, dasz rade samemu ogarnąć a jak nie to ten znajomy mechanik mysle że da rade ci pomóc, no ale jeśli chcesz przerabiać seryjną wiązke to rzeczywiście mogiła.

No i pamiętaj też że przydało by się zbiornik paliwa wymienić. Pompki są inne i inaczej napędzane w d13b2 i d15b7.

sunnboy
27-05-08, 11:49
swap jest swap, pieniadze żadne nie smierdzą takze wybieranie czy to d15b7 czy k seria nie gra roli podejrzewam, kwestia tego, ze są zajęci napewno, a to dobrze o nich świadczy chyba ;)
..chyba zartujesz sobie?majac do zrobienia swapa na k serie powiedzmy za 10tys a w tym samym czasie badz najblizszym na d15b7 za 4 tys wybiora te druga opcje to chyba sie jednak troche mylisz kolego..taki rynek teraz ze mozna sobie wybierac taki jest popyt wystarczy zoobaczyc na SSG ,ktor np nie bardzo sie chce grzebac w soft turbo ...nie mowie, ze tak GRT podeszlo ale teraz takie prawa rynku napewno nie zbiednieja ;)

Pati
27-05-08, 12:15
w SSG klienta nie spuszcza sie bo ma za mało finezyjny pomysł. wsio to kwestia terminów.

RDK
27-05-08, 12:31
..chyba zartujesz sobie?majac do zrobienia swapa na k serie powiedzmy za 10tys a w tym samym czasie badz najblizszym na d15b7 za 4 tys wybiora te druga opcje to chyba sie jednak troche mylisz kolego..taki rynek teraz ze mozna sobie wybierac taki jest popyt wystarczy zoobaczyc na SSG ,ktor np nie bardzo sie chce grzebac w soft turbo ...nie mowie, ze tak GRT podeszlo ale teraz takie prawa rynku napewno nie zbiednieja ;)no to jeśli będziesz kiedyś miał jakiś interes to napewno do Ciebie nie przyjade :bicie:
jeśli tak dobrze liczysz to teraz przelicz ile robi się swapów na k serie a ile na d/b serie...
wsio to kwestia terminów.i mysle że tym przypadku było tak samo :agent:

Pati
27-05-08, 12:38
dokladnie. jak gadałem z Lemonem jakiś czas temu to wolny termin na cokolwiek był 3tygodnie+

maciej29
28-05-08, 07:29
zamknijcie ten temat do niczego nie prowadzi GRT sa tez zawaleni robota i to bardzo dobrze ladne projekty sie robia nie dziwie sie wcale ze nie maja czas na zrobienie swapa napewno nikt cie tak nie splawil znam ich dobrze i nie tylko ja co do swapa ogarnij sam albo daj zwyklemu mechanikowi wymienic a nie piszesz *******y i nabijasz sobie posty

brzoza20
28-05-08, 13:42
No więc dzwoniłem do nich po raz drugi i powiedzieli mi to samo... że mam sobie poszukać kogoś innego... więc dziękuję za taką firmę :) pojechałem do Yakuzy i powiedzili mi, że żaden problem... umówimy się tylko na termin i będą działać :)
a co do wypowiedzi poprzednika maciej29... skoro pomoc na tym forum ogranicza się do napisania komuś, żeby sobie sam poradził, a nie pisał pierdoły to dziękuję bardzo za taką pomoc ;]

proszę i zamknięcie tematu bo już wiem wszystko co chciałem... pozdro

BARTAS998
28-05-08, 13:55
skoro pomoc na tym forum ogranicza się do napisania komuś, żeby sobie sam poradził, a nie pisał pierdoły to dziękuję bardzo za taką pomoc ;] - tak to jest na tym forum - podobno nawet przerobienie wiazki z angola na mpfI bez zdejmowania deski jest bardzo mozliwe i wcale nie trudne - wystarczy poszukac na forach z USA :djablek: ale nikt nie pokaze na gotowo wszystkiego, a wiesz dlaczego?

maciej29 - placa Ci za promowanie ich firmy?Bronisz ich tak....

maciej29
28-05-08, 20:37
jestem ich klientem jak dużo ludzi z Bydgoszczy i okolic ale tylko wam sie nie podoba a ty bartas wiesz gdzie możesz mnie ....... a do tego powiem ci moduj moduj będziesz szybki

BRACIA
28-05-08, 21:04
Bez sensu ten temat , powiedzialem grzecznie ze sie nie podejmiemy (zupelnie inna sprawa by byla jak bysmy wzieli i pozniej grzecznie poinformowali ze klient musi znalezsc inny warsztat) , , taka podjelismy decyzje i mysle ze nalezy to uszanowac , jak widac kolega bez problemu znalazl inny warsztat wiec nie wiem o co szum i bicie piany , bedzie zrobione i klient bedzie zadowolony. Pozdrawiam.

BARTAS998
28-05-08, 21:07
wiesz gdzie możesz mnie ....... a do tego powiem ci moduj moduj będziesz szybki - nawzajem ;)