Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tapicerka wymiana podłoga i drzwi

lightoman
21-05-08, 00:32
Mam taki problem ze w nowo kupionej żabce jej cała tapicerka jest w opłakanym stanie. Gość wcześniejszy palił w niej szlugi. Co widać :/ no K_ R _ A wszędzie. Oprócz obicia tapicerki w drzwiach, zastanawiam się także jak wymienić tą okładzinę na podłodze. Skąd brać takie materiały (i na drzwi i na podłogę)?! Robić to samemu czy zlecić tapicerkę fachowcowi. Czy robił już to ktoś?! Szukam czarnego materiału coś na styl który jest ale w innym kolorze.

PS. Pewnie po tematach moich dojdziecie że ogólnie chcę zmienić cały kolor wnętrza z siwego na czarny.
PS II Fotele z kanapą też.

Bob
21-05-08, 00:37
PS. Pewnie po tematach moich dojdziecie że ogólnie chcę zmienić cały kolor wnętrza z siwego na czarny.

To najlepiej szukaj używek w dobrym stanie, dywan też oryginał najlepiej.

Vesemir
21-05-08, 09:49
Ja sobie obiłem boczki sam. Kupiłem sobie coś w rodzaju Alcantary (oryginał w PL ciężko dostać). Żeby powymieniać w nich obicie musisz zniszczyć ok 16 plastikowych nitów. Problem polega na tym, że są one zgrzane z resztą całego boczka i są na to 2 sposoby. 1 na chama je wiertarką rozwiercić, 2 nożem zrywać te zakończenia co jest trudne ale chyba jedyne sposób żeby mieć potem jak to złożyć. Ogólnie dość dużo roboty i można coś łatwo zepsuć. Jeśli czujesz sie na siłach to możesz to zrobić, ale dla świętego spokoju daj do zrobienia firmie (nie wyjdzie dużo drożej) lub kup coś w dobrym stanie o ile podoba Ci się fabryczny wystrój wnętrza. Ja za obicie 2 boczków przednich i tylnych zapłaciłem ok 65zł.

Co do podłogi to chyba nie ma sposobu jak kupić inną bo klej tapicerski jest dość słaby i nie wiem czy by wytrzymał pod nogami.

lightoman
22-05-08, 01:01
oki a jakies namiary gdzie to robią?

kurgan
22-05-08, 15:33
Mam taki problem ze w nowo kupionej żabce jej cała tapicerka jest w opłakanym stanie. Gość wcześniejszy palił w niej szlugi. Co widać :/ no K_ R _ A wszędzie. Oprócz obicia tapicerki w drzwiach, zastanawiam się także jak wymienić tą okładzinę na podłodze. Skąd brać takie materiały (i na drzwi i na podłogę)?! Robić to samemu czy zlecić tapicerkę fachowcowi. Czy robił już to ktoś?! Szukam czarnego materiału coś na styl który jest ale w innym kolorze.

PS II Fotele z kanapą też.

tapicerka boczkow do zrobienia samemu, musisz sobie tylko kupic material taki jaki cie interesuje, jest tez temat na forum w miare swiezy.

na fotele i kanapy pokrowce, albo najlepsze rozwiazanie to zlecic robote tapicerowi.

zrobienie podlogi. mozna dostac podloge w dowolnym kolorze do modelu ale z usa cos takiego trzeba targac. maluja chlopaki wykladziny, w ktoryms topicu w Stylingu.

czarna wykladzina podpsasuje ci prawie idealnie z qpe. musisz tylko znalezc w odpowiednim stanie. pasuje prawie idealnie bo z tylu jest roszke dluzsza. przekladalem jest ok szara mam do sprzedania jakbys nie znalazl czarnej.

R7Scott
23-05-08, 00:58
jeżeli chodzi o boczki to możesz to zrobić bez niszczenia czegokolwiek, Bodajże tieesto opisywał to u siebie...
Kanapa i fotele to raczej robota dla tapicera a dywan to najlepiej poszukać używany, ewentualnie tak jak piszą z USA....

lightoman
23-05-08, 01:15
ok jak coś to odezwę sie w sprawie szarej. Jak co napisz mi na pw ile chcesz kabony jak co?!