Zobacz pełną wersję : Poliuretany problem.
wodzio12321
04-05-14, 11:09
Witam, zalozylem poliuretany i niektore przy wkladaniu w wahacz, jedna strona tak jak by wyszly bokiem i nie sa zlaczone, to normalne ze ich wyciska czy cos jest nie tak ? Oczywiscie wszystko dobrze dokrecone, tyle ze dokrecalem na podniesionym aucie. Mozna tak jezdzic czy cos bedzie nie tak ?
No pu z olkusza tak mają... gość na prasie nie mógł mi tego ogarnać mimo ton smaru które szły na metalową tulejke. Cały przód mam zrobiony tak że z jednej strony deczko wystaje nie są złączone w środku i jak narazie się jakoś to trzyma :)
wodzio12321
04-05-14, 15:20
Ok, czyli najwidoczniej tak powinno być, dzięki ;)
No mogli by to dopracować ale jak narazie wszystko dziala i sie trzyma
Napisz do Olkusza z zapytaniem "Co oni na ten problem".
Wkładałem przed długim weekendem do CRX-a , tez te z olkusza i wszystko pięknie siedzi .
tyle ze dokrecalem na podniesionym aucie
to jest podstawowy błąd...skręca się jak auto stoi na kołach.
to jest podstawowy błąd...skręca się jak auto stoi na kołach.
tak nie do konca jesli chodzi o oem tuleje to jak najbardziej dokreca sie na opuszczonym aucie a poliuretan niekoniecznie
poliuretanowa tuleja dziala inaczej niz OEM i nie ma znaczenia kiedy sie dokreca.
poliuretanowa tuleja dziala inaczej niz OEM i nie ma znaczenia kiedy sie dokreca.
zakładając że metalowa tuleja jest luźna względem PU. Co w przypadku małego cukierka z Olkusza kończy się jego zerwaniem - płaskownik jest w odlewie
No mialem na mysli ogolnie normalne tulejki. Cukierki to troche inna i bajka i ja nie jestem zwolennikiem cukierkow z PU.
Jesli juz sie ktos upiera na cukierki z PU, to duze od olkusza bym przetestowal (budowa podobna do OEM), a male ze strongflexa (bo przy malych tak jak piszesz, z kolei olkusz sie nie popisal).
motomaniak1988
11-05-14, 00:52
moze i ja dorzuce cos od siebie odnosnie duzych cukierkow z olkusza otoz nie polecam, jak inne tulejki w wahaczach sie dobrze spisuja tak cukierki bede niedlugo 2 raz reklamowal rozsypuja sie od tego plaskownika oddziela sie poliuretam i peka to w okolo zeby zaraz tu nie bylo ze zle je montuje otoz nie wszysyko jest zrobione zgodnie ze sztuka :) na opuszczonym aucie odznaczalem polozenie wahacza wzgledem budy i tak potem cukierki byly montowane ale mniejsza o to :P
chodz z reklamacja 1 razem nie mialem problemow bo wyslalem foto cukierkow po 2 dniach mi przyslali nowe a te musialem odeslac podejrzewam ze tym razem bedzie to samo to jednak chyba bedzie trzeba pomyslec zeby zalozyc OEM cukierki bo nie chce mi sie nastepny raz tego reklamowac za niecaly rok :/
moge powiedziec ze na moje oko cukierki ze strongflexa sa lepiej dopracowane bo w cukierku pracuje okragly element a nie plaskownik w przypadku olkusza
moze niech sie ktos wypowie o cukierkach strongflexa kto je ososbiscie testował ?
Duze cukierki ze strongfelxa wcale nie sa przemyslane niestety. Ten element najlepiej miec z gumy moim zdaniem.