Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czym najlepiej wygłuszać samochód?

Pampek4
20-05-08, 19:29
Witam. mam pewne zapytanie, ponieważ chciałbym przed jesienią ładnie całe autko wygłuszyć, i właśnie zastanawiam sie czym, bo słyszałem że na spód najlepsze są filcowe. A na drzwi i bagażnik? lepsze są twarde maty jak ta MATA TWARDA (http://www.allegro.pl/item367578983_maty_wygluszajace_bitumiczne_twarde_ 25x50_sklep.html) czy lepiej maty piankowe jak te MATY PIANKOWE (http://www.allegro.pl/item361174963_wyciszajaca_pianka_gabka_akustyczna_ okazja_.html) ? Prosze o porady :)

wlodas
20-05-08, 19:55
kolego ja wygłuszałem drzwi matami twardymi, one bardzo dobrze układaja sie jak podgrzewasz je opalarka, po ostygnieciu twardnieja. Pozdro Włodas

nitro20
20-05-08, 20:09
Wpisz w szukajkę "APP", "maty wygłuszające", "wygłuszenie" będziesz miał miliard dwa dziewięćset linków o wygłuszaniu. Baaa może jak się postarasz to nawet znajdziesz instrukcję krok po kroku jak się to robi, w takim jednym dziale... Tylko muszę Cię uprzedzić że takie rarytasy to tylko dla grzecznych chłopców i dziewczynek co lubia poklikac myszką... w szukajcę...

Pampek4
21-05-08, 00:07
Wpisz w szukajkę "APP", "maty wygłuszające", "wygłuszenie" będziesz miał miliard dwa dziewięćset linków o wygłuszaniu. Baaa może jak się postarasz to nawet znajdziesz instrukcję krok po kroku jak się to robi, w takim jednym dziale... Tylko muszę Cię uprzedzić że takie rarytasy to tylko dla grzecznych chłopców i dziewczynek co lubia poklikac myszką... w szukajcę...

Ok, przepraszam. Chciałem sie tylko dowiedzieć co lepiej zamontować- gąbke czy APP. Co do wygłuszania samemu- znalazłem ten temat, ale chciałem tylko dowiedzieć się która mata.

szpaq0
21-05-08, 13:45
najlepszym i najtańszym sposobem na wygłuszenie to maty APP, w drzwiach wilgoć się dostaje więc gąbka odpada..

Infi
28-05-08, 15:18
nie koniecznie bo majac gabki o zamknietych porach nic sie nie dzieje, ja mam i app i gabki w drzwiach i zero wilgoci. gabke mozna wrzucic do wody i nic nie ciagnie dlatego nadaje sie do drzwi. podloge mam filcowa z warstwa nieprzemakalna... fotki na moim profilu

Hikiel
28-05-08, 15:34
A te maty grube filcowe sie sprawdzaja? Chcialbym wygluszyc calutka podloge i sciane grodziowa i nie wiem czy jest sen to kupowac. 1m x 1m to jakies 40zl.

Infi
28-05-08, 17:47
ja kupowalem maty filcowe w cenie 30zl za 2mx1m